Είσοδος 12 ευρώ, αλλά χωρίς χαρτί οι τουαλέτες στην ακρόπολη της Λίνδου

Τον... Θεό τους δεν έχουν και πάλι οι... φωστήρες του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι ανενόχλητοι ( εξαιτίας του ότι κανείς από τους τοπικούς μας εκπροσώπους δεν τους πιέζει όπως θα έπρεπε)  συνεχίζουν το χαβά τους απαξιώνοντας  τις ανάγκες των επισκεπτών αλλά και των μνημείων, στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού μας.

Η χθεσινή καταγγελία, την οποία επιβεβαίωσε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος του σωματείου των ξεναγών κος Αλέξανδρος Κολιάδης, ήρθε από την πλευρά της Λίνδου και συγκεκριμένα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Εκεί, όπου για ακόμα μια φορά, δεκάδες τουρίστες που χρειάστηκε να κάνουν την... ανάγκη τους,  βρέθηκαν αντιμέτωποι με έλλειψη χαρτιού υγείας από τις τουαλέτες της ακρόπολης στη Λίνδο.

Εκεί δηλαδή, όπου το εισιτήριο για κάθε επισκέπτη, ανέρχεται στα 12 ευρώ το άτομο. Από εκεί δηλαδή όπου το κράτος και το υπουργείο πολιτισμού, έχει «τσεπώσει» ποσό της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου τα τελευταία χρόνια.  Εκεί λοιπόν, οι... υπολογισμοί και πάλι έπεσαν... έξω από τους «φωστήρες» του υπουργείου πολιτισμού, με αποτέλεσμα ο... πολιτισμός να πάει βόλτα.

Την κατάσταση, μετά από αρκετές ώρες που οι τουαλέτες έμειναν χωρίς χαρτί υγείας, έσωσαν οι υπάλληλοι (σύμφωνα με όσα δήλωσαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ οι ξεναγοί) οι οποίοι αγόρασαν από τη τσέπη τους τα απαραίτητα ρολά, για να μην γίνουμε για ακόμα μια φορά διεθνώς ρεζίλι.

 

 

Μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος του σωματείου των ξεναγών της περιοχής μας κος Αλέξανδρος Κολιάδης, επισήμανε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς  και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Ο ίδιος κατήγγειλε τη στάση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου πολιτισμού, οι οποίοι έκλεισαν τις τουαλέτες που βρίσκονται στο Αρχαίο Στάδιο, με αποτέλεσμα δεκάδες τουρίστες να αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους στην... ύπαιθρο!

Ο ίδιος τόνισε όμως ότι η ίδια υπηρεσία, αποφασίζει να λειτουργήσουν οι τουαλέτες σήμερα (όπου υπάρχει σχετική εκδήλωση) δείχνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο ότι δεν υπολογίζει τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το αρχαίο στάδιο.