Βίντεο: Άθλια εικόνα σε παραλία της πόλεως Ρόδου

Σε βούρκο έχει μεταβληθεί και φέτος  τμήμα της παραλίας που βρίσκεται  στην περιοχή του Ζέφυρου, γεγονός που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους λουόμενους, αλλά και τους επιχειρηματίες και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για το ποτάμι που ξεκινά από το πάρκο του Ροδινιού, κατεβαίνει ανάμεσα από τις οδού Λίνδου και Ατταβύρου και διασχίζει στη συνέχεια την περιοχή του Αγίου Δημητρίου, παράλληλα με τη Λαϊκή που λειτουργεί  στην περιοχή.

Η υπόθεση αυτή, αποτελεί «μόνιμη πληγή» τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια, αφού όπως κατήγγειλαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι της περιοχής, στο ποτάμι μέσα ρίχνονται σκουπίδια, νάιλον τσάντες,  αλλά όπως πιθανολογείται και πιθανόν λύματα(!) με αποτέλεσμα ειδικά τους θερινούς μήνες κάποια σημεία του ποταμιού να μεταβάλλονται σε εστίες μόλυνσης.
 


Η κατάσταση   εκ των πραγμάτων προκαλεί και αλγεινή εντύπωση και στους δεκάδες επισκέπτες μας που καθημερινά διέρχονται από το σημείο.
 


Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες του Δήμου της Ρόδου και των αρμόδιων υπηρεσιών, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις μόνο τους τελευταίους μήνες, για τον καθαρισμό του ρέματος και του βούρκου που δημιουργείται σε καθημερινή σχεδόν βάση, αλλά δυστυχώς, όσο η ροή των ακαθάρτων και των σκουπιδιών θα διοχετεύεται στο ποτάμι τόσο το πρόβλημα θα εξακολουθήσει να υφίσταται.