Μένει σπίτι του ο Κολοσσός!

Μένει σπίτι του ο Κολοσσός!

Μένει σπίτι του ο Κολοσσός!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 165 ΦΟΡΕΣ

Το Βενετόκλειο θα είναι κι επίσημα η έδρα των «θαλασσί» για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Από Δευτέρα η κυκλοφορία των καρτών διαρκείας

Το σκέφτηκαν, το συζήτησαν, «ζύγισαν» τα υπέρ και τα κατά, κατέγραψαν τις ελλείψεις της εναλλακτικής έδρας και εν τέλει πήραν την τελική τους απόφαση: και φέτος στο Βενετόκλειο!

Οι άνθρωποι του Κολοσσού H Hotels δεν είναι …χθεσινοί σε τέτοιου είδους θέματα. Μετά από τόσα χρόνια ξέρουν πολύ καλά πού βρίσκονται τα εμπόδια και πού οι κωλυσιεργίες.

Η μετακόμιση στο κλειστό γυμναστήριο των Καλυθιών δεν είναι απλή υπόθεση κι εφόσον τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, οι «θαλασσί» θα μείνουν σπίτι τους. Το Βενετόκλειο, καλώς ή κακώς, είναι η φυσική τους έδρα, είναι η «φωλιά» τους και σε αυτήν έχουν πετύχει ούτε λίγο ούτε πολύ 135 νίκες στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Ελλάδας (χωρίς μάλιστα να υπολογίζουμε τα πλέι οφ!).

Μπορεί να λένε ό,τι λένε μεταξύ αστείου και σοβαρού για την παλαιότητα του κτιρίου, για τις ανάγκες που χρήζουν άμεσης διευθέτησης και για την εν γένει λειτουργία του, όμως το Βενετόκλειο είναι το σπίτι του Κολοσσού H Hotels, στην «καρδιά» της πόλης της Ρόδου κι έχει συνδέσει το όνομά του με αυτό το γήπεδο.

«Η ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS ανακοινώνει ότι και τη νέα χρονιά θα αγωνιστεί στο Βενετόκλειο κι έτσι ξεκινάει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019» αναφέρει επακριβώς η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας, ενημερώνοντας το φίλαθλο κοινό για την έδρα της εν όψει της δέκατης τρίτης σεζόν στην Α1.

Οι ιστορικές επιτυχίες
Εκατόν τριάντα πέντε νίκες στην κανονική περίοδο και εφτά στα πλέι οφ είναι ο απολογισμός της ροδίτικης ομάδας τα προηγούμενα δώδεκα χρόνια παρουσίας της στην Basket League. Πολλές από αυτές έχουν σημειωθεί στο Βενετόκλειο και είναι ιστορικού χαρακτήρα.

Ας θυμηθούμε τις πιο χαρακτηριστικές:
2005-2006: Κολοσσός – Πανιώνιος 66-65
Στις 17 Δεκεμβρίου 2005, ο Κολοσσός υποδεχόταν τον Πανιώνιο ψάχνοντας εναγωνίως την πρώτη του νίκη στην κατηγορία, έχοντας προηγηθεί οχτώ άκαρπες προσπάθειες να «σπάσει το ρόδι».

Σαν κινηματογραφική ταινία, αυτή η πρώτη νίκη έμελλε να έχει ένα από τα πιο δραματικά σε εξέλιξη φινάλε που έχουμε παρακολουθήσει στο Βενετόκλειο. Οικονόμου και Έιβερι είχαν δώσει προβάδισμα 64-65 στον Πανιώνιο, μόλις έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Ο Κέντρικ Τζόνσον πήρε την κρίσιμη προσπάθεια για τον Κολοσσό, έπεσε πάνω στον Χάρβεϊ αλλά ο Τρέβον Μπράιαντ ακολούθησε τη φάση και με φόλοου την άφησε στο καλάθι, με το χρονόμετρο να μηδενίζεται την ίδια στιγμή.


2007-2008: Κολοσσός – ΠΑΟΚ 80-73
Η πρώτη νίκη επί του ΠΑΟΚ είχε επιτευχθεί την πρώτη χρονιά των «θαλασσί» στην Α1 (76-73) αλλά η επιτυχία της 17ης Νοεμβρίου 2007 είναι ιστορική γιατί είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή ένα από τα σημαντικότερα ονόματα Ελλήνων αθλητών που έχουν φορέσει τη φανέλα του Κολοσσού, τον Γιώργο Διαμαντόπουλο.
Το «Κιτσάκι» φόρτωσε εκείνη τη βραδιά το καλάθι του ΠΑΟΚ με 28π. (και πέντε τρίποντα), «κερδίζοντας» κι ένα standing ovation στο τέλος του αγώνα από τους Ροδίτες φιλάθλους.

2008-2009: Κολοσσός – Καβάλα 101-84
Στις 10 Ιανουαρίου 2009, ο Κολοσσός σημείωσε την πρώτη του εντός έδρας «κατοστάρα» επί ημερών Α1, με 26 πόντους από τον Σάσα Βασίλιεβιτς και 24π. του Νίκου Παπανικολόπουλου.

2012-2013: Κολοσσός – Ρέθυμνο 82-80
Όταν ένα παιχνίδι χρειάζεται δύο παρατάσεις για να αναδείξει νικητή, εννοείται ότι το κατατάσσεις στα αξιομνημόνευτα. Ήταν πρεμιέρα πρωταθλήματος (14 Οκτωβρίου 2012) και ο Κολοσσός μπήκε με το δεξί στη σεζόν εν μέρει χάρη στους 22 πόντους του Δημήτρη Τσαλδάρη.

2014-2015: Κολοσσός – Απόλλων Πάτρας 64-63
Αυτό και αν ήταν παιχνίδι που θα θυμόμαστε για χρόνια! Καταρχήν, ήταν η εκατοστή νίκη του Κολοσσού στην κατηγορία. Κατά δεύτερον, ήταν μόλις η πρώτη επί του Απόλλωνα Πάτρας, ο οποίος κέρδιζε τους «θαλασσί» μέσα – έξω τα προηγούμενα χρόνια. Κι επίσης, συζητιόταν για πολύ καιρό μετά από κρίθηκε στην αίθουσα αποφάσεων του αθλητικού δικαστή και του ΑΣΕΑΔ.

Ήταν ή δεν ήταν φάουλ του Μπατή στον Γουότερς με το οποίο ο Αμερικανός του Κολοσσού εκτέλεσε τρεις βολές και χάρισε το ροζ φύλλο στην ομάδα του σε «νεκρό» χρόνο;

Φυσικά, υπάρχουν και οι ιστορικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στη φάση των πλέι οφ. Η πρώτη σημειώθηκε στις 28 Απριλίου 2012 με 73-68 και πρώτο σκόρερ τον Νίκο Λιακόπουλο και η δεύτερη στις 16 Μαΐου 2015 με 75-73.

Από Δευτέρα τα διαρκείας
Χωρίς αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας θα ξεκινήσει φέτος η πώλησή τους. Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η στήριξη του κόσμου κρατάει την ομάδα ψηλά και δυνατά και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί και για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 τις ίδιες τιμές στα εισιτήρια διαρκείας.

Αναλυτικά οι τιμές καρτών διαρκείας:
VIP: 300€
ΘΥΡΑ 1: 200€ - Παιδικό μέχρι 14 ετών: 100€
ΘΥΡΑ 2 - ΘΥΡΑ 4: 130€ - Παιδικό μέχρι 14 ετών: 70€
ΘΥΡΑ 1 ΠΕΤΑΛΟ - ΘΥΡΑ 5: 100€ - Παιδικό μέχρι 14 ετών: 50€

Οι φίλαθλοι μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες διαρκείας από τα γραφεία της KΑΕ στην οδό Πλατεία Βρούχου 1, Δευτέρα - Παρασκευή από 10:00 έως 14:00, τηλ 22410 22261, info@kolossosbc.gr καθώς και μέσω του viva.gr επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ ή τον αριθμό διαβατηρίου.

Η έκδοση κάρτας διαρκείας για παιδιά έως 14 ετών γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα γραφεία της ΚΑΕ.

Επίσης, η διοίκηση της ΚΑΕ Κολοσσός Η Hotels παρέχει έκπτωση για τους γονείς των αθλητών των ακαδημιών. Η κράτηση και αγορά για την συγκεκριμένη κατηγορία γίνεται ΜΟΝΟ από τα γραφεία της ΚΑΕ (στην οδό Πλατεία Βρούχου 1, Δευτέρα - Παρασκευή από 10:00 έως 14:00, τηλ 22410 22261, info@kolossosbc.gr) και για συγκεκριμένες θέσεις στο γήπεδο».

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Με νίκη αγκαλιάζουμε την παραμονή μας»

Νέο ρεκόρ συμμετοχών από το εξωτερικό για τον Μαραθώνιο Ρόδου!

ΕΠΣΔ: Το νέο πρόγραμμα στο τοπικό πρωτάθλημα

Ηρακλής Λάρδου-Ποσειδών Καρπάθου: «Καμπάνες» από τη ΔΕΑΒ!

Νίκες στην Καλαμάτα για τα αναπτυξιακά τμήματα πόλο των «Πιγκουίνων»

Ασπίδα Σαλάκου: «Ο σύλλογός μας σταματάει κάθε δραστηριότητα»

Αρκετοί αγώνες βόλεϊ σε Ρόδο και Κω

Περισσότεροι από 3.700 δρομείς στον Μαραθώνιο Ρόδου!