Ζήκας: «Είναι κρίμα να αποχωρήσουμε…»

Ζήκας: «Είναι κρίμα να αποχωρήσουμε…»

Ζήκας: «Είναι κρίμα να αποχωρήσουμε…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 556 ΦΟΡΕΣ

Για 55 αθλητές στην αποστολή των Island Games του 2019 για το Γιβραλτάρ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου

Συσκέψεις επί συσκέψεων έχουν ξεκινήσει στον ΔΟΠΑΡ με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση της αποστολής του νησιού μας για την συμμετοχή στα island games του 2019 που θα γίνουν στο Γιβραλτάρ το ερχόμενο καλοκαίρι.

Βέβαια σε αυτές ξεκίνησαν σιγά σιγά να εμπλέκονται και οι εντεταλμένοι υπεύθυνοι των αθλημάτων που ενδιαφέρονται για την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών σε μια τέτοια διοργάνωση.
Από την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των αθλημάτων στα οποία θα πάρει μέρος η Ρόδος απουσίασαν οι εκπρόσωποι του μπόουλινγκ και της σκοποβολής.

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της συμμετοχής του νησιού μας στα island games του Γιβραλτάρ ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλης Ζήκας μιλώντας χθες τόνισε χαρακτηριστικά:

«Όπως γνωρίζετε συνεδρίασε το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου μας και πήρε την απόφαση ανάθεσης στον ΔΟΠΑΡ, της εμπλοκής της οργάνωσης της αποστολής, για τους αγώνες του 2019. Ήδη υπάρχει η καταβολή της συνδρομής και φυσικά συμμετείχαμε σαν μέλος της IGA στην Γενική Συνέλευση που έγινε στο Γιβραλτάρ.

Ο ΔΟΠΑΡ από την πλευρά του θα καθορίσει την αντιπροσωπευτική αποστολή των συνοδών των αθλητών, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες.

Για τον λόγο αυτό έγινε σύσκεψη στον ΔΟΠΑΡ, με την παρουσία των υπευθύνων των αθλημάτων και μας ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού τον κ. Στέφανο Κυριαζή η απόφαση της συμμετοχής που πήρε το Δημ. Συμβούλιο.

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τους πόρους που αναζητούνται ήδη και τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν για μια τέτοια αποστολή.
Όλα δηλαδή θα εξαρτηθούν από το μπάτζετ της αποστολής, τους χορηγούς και τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής της αποστολής στο Γιβραλτάρ»

Σε ότι αφορά την αποστολή τώρα και το μέγεθος της, αλλά και την αναγκαία παρουσία του νησιού μας στους αγώνες ο κ. Ζήκας τόνισε:

«Προσωπικά πιστεύω πώς μπορούμε να καταρτίσουμε μια αποστολή 55 αθλητών-τριών για τα αθλήματα που θέλουμε να πάρουμε μέρος, στους οποίους μπορούμε να συμπεριλάβουμε και καλούς αθλητές για να φτάσουμε στην διάκριση, που μας αναδεικνύει πάντα σαν νησί. Πρέπει να παραμείνουμε στην διοργάνωση και στο χώρο.

Αποτελεί κοινό καλό και για τον αθλητισμό, αλλά και για το νησί μας γενικότερα.Θα είναι κρίμα να φτάναμε στην αποχώρηση από την IGA εκεί που δύσκολα μπαίνουν άλλα νησιά παγκοσμίως»
Όλα βέβαια –όπως δήλωσε κι ο κ. Ζήκας- εξαρτώνται από την οικονομική μας κατάσταση αλλά και τους χορηγούς που θα στηρίξουν μια τέτοια αποστολή το καλοκαίρι του 2019.

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή