Ύστατη προσπάθεια στην Κάλυμνο, αλλά...

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, ώστε έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί ο τρόπος να σχηματιστεί νέα διοίκηση που θα δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries, εμφανίζονται οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά του Καλυμνιακού. 

 «Κλειδί» για τις εξελίξεις θα είναι, για πολλοστή φορά, η στάση του ιστορικού προέδρου του συλλόγου, Στέφανου Χατζημιχάλη, από τον οποίο πολλοί στο νησί περιμένουν πως όπως έχει κάνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, θα αναθεωρήσει την απόφασή του να αποχωρήσει. Άλλη λύση στον ορίζοντα στην παρούσα φάση δεν διαφαίνεται, καθώς όπως λέγεται στην Κάλυμνο, ντόπιος επιχειρηματίας που είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αναλάβει, έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, αφήνοντας την ομάδα στα κρύα του λουτρού. 

Πάντως, ακόμα κι αν οι Καλύμνιοι βρουν την άκρη, δεν είναι βέβαιο πως θα μπουν, την επόμενη Παρασκευή, στην κληρωτίδα που θα αναδείξει το αγωνιστικό πρόγραμμα του νέου πρωταθλήματος. Η όποια δήλωση συμμετοχής θα είναι εκπρόθεσμη και η αποδοχή της θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣΔ, τα οποία θα συνεδριάσουν την Πέμπτη.

Τα τελευταία θα βρεθούν σε δίλημμα, καθώς από τη μία πλευρά θα κληθούν να δείξουν κατανόηση στην περιπέτεια ενός σωματείου, από την άλλη δε θα ακούσουν ουκ ολίγους άλλους συλλόγους να επικαλούνται την ανάγκη τήρησης των κανονισμών και των προθεσμιών που αυτοί ορίζουν.

Ουδείς πρέπει να λησμονεί, πως για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, η μη κάθοδος του Καλυμνιακού θα σημαίνει ένα δαπανηρό ταξίδι λιγότερο. 

Τις εξελίξεις περιμένουν με αγωνία οι ποδοσφαιριστές του Καλυμνιακού και ο προπονητής τους Γιάννης Χατζησμάλης, οι οποίοι υπό διαφορετικές συνθήκες, θα βρισκόταν ήδη τα μισά της προετοιμασίας τους.