Τριεθνές τουρνουά τένις στη Ρόδο

Η Ελληνική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου διοργανώνουν ένα τριεθνές τουρνουά τένις με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με αποστολές από το Jug tennis club των Σκοπίων,  την Ioannidis tennis Academy της Λεμεσού, την Silivri tennis academy της Κωνσταντινούπολης αλλά και αθλητές από όλη την Ελλάδα, η συγκεκριμένη διοργάνωση φιλοδοξεί να κλέψει την παράσταση καθώς επιτρέπει σε τενίστες από διαφορετικές χώρες να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα ενισχύοντας το επίπεδο συναγωνισμού.

Στις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου η συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες είναι πολύ δύσκολη, καθώς το κόστος μετακίνησης-διανυκτέρευσης είναι πολύ μεγάλο αλλά και η αναβολή κάποιου τουρνουά λόγω καιρικών συνθηκών συχνή.

Συνήθης λοιπόν πρακτική στα νησιά μας είναι τα παιδιά να συμμετέχουν περισσότερο στα περιφερειακά πρωταθλήματα που γίνονται σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο και σπανιότερα στα εθνικά πρωταθλήματα.

Έως ότου δημιουργηθεί η πολυπόθητη λοιπόν  Ένωση Αιγαίου, εγχειρήματα όπως η τριεθνής συνάντηση από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου αλλά και το ITF Junior από τη 1 έως τις 7 Οκτωβρίου στη Ρόδο είναι σημαντικότατα για την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και την αποτύπωσή της επισήμως.

Η ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά των τεσσάρων ομίλων της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, της Λέρου, της Λέσβου αλλά και της Πάτμου να συμμετάσχουν σε κάποιο τουρνουά με αθλητές που δεν έχουν ξαναδεί είναι μεγάλη και σίγουρα οι αποφάσεις της ομοσπονδίας στη σωστή κατεύθυνση.

Το νησί μας αλλά και οι φορείς φαίνεται να αγκαλιάζουν τις διοργανώσεις αυτές και θα προσπαθήσουν άλλη μια φορά να φανούν αντάξιοι της φήμης του όσον αφορά τη φιλοξενία και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών.