Ξεκάθαρη η θέση της ΤΕ Δωδεκανήσου Ποδηλασίας για τις κλήσεις στην Εθνική

Με ανακοίνωσή της προς τα σωματεία, η ΤΕ-ΕΟΠ Δωδεκανήσου ξεκαθαρίζει τη θέση της και αναφέρει τις διαδικασίες σχετικές με την επιλογή των αθλητών-αθλητριών για συμμετοχή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων.

Φέτος η κατάσταση έχει διαφοροποιηθεί εξαιτίας του ότι δεν διεξήχθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για τις εν λόγω κατηγορίες μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής όπου ήταν να φιλοξενηθεί. Επειδή λοιπόν υπάρχουν πολλές απορίες από τους συλλόγους για τα κριτήρια επιλογής της αποστολής, ακολουθεί το παρακάτω διευκρινιστικό κείμενο.

«Σε συνέχεια των αντιδράσεων που υπάρχει στα κοινωνικά δίκτυα και αναφορά στη Τ.Ε.Δ. , για την επιλογή των αθλητών-τριών που θα λάβουν μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Δρόμου Εφήβων-Νεανίδων-Παίδων-Κορασίδων, και εφόσον η ανάρτηση με τις παρεχόμενες αρμοδιότητες που έχει μια Τοπική Επιτροπή, δεν ικανοποίησαν, επισημαίνουμε τα εξής:

1. Στην Ε.Ο.Π. απαράβατα πρέπει να τηρείται ο κανόνας ότι, οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουν για την επιλογή των αθλητών είναι αποκλειστικά και μόνο οι ομοσπονδιακοί προπονητές και αυτοί απολογούνται στην ομοσπονδία και κρίνονται ανάλογα για το έργο τους. Ουδείς διοικητικός παράγων ή άλλος παράγων παρεμβαίνει σ’ αυτή τη διαδικασία.

2. Όλοι οι αθλητές-τριες τυγχάνουν της ίδιας και ίσης μεταχείρισης και κρίνονται από την απόδοση τους και τη συμπεριφορά τους στους αγώνες και τα τεστ επιλογής. Ουδείς έχει προκαθορισμένη θέση. Τα περυσινά μετάλλια- θέσεις των δεν καθορίζουν επ’ουδενί την κατοχύρωση της θέσης τους στα αγωνίσματα επιλογής τους. Όλοι οι αθλητές-τριες έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν με την προσπάθεια και την απόδοση τους τις ίδιες θέσεις.

3. Βασικό κριτήριο επιλογής αθλητών-τριών ανά αγώνισμα στην Εθνική Ομάδα, είναι η συμμετοχή τους και η απόδοση τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Το πρωτάθλημα δρόμου που τελικά λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, δεν διεξήχθη στις 27-29 Ιουλίου 2018 είχε ως συνέπεια, να αφήσει έκθετους τους προπονητές και να ακυρώσει γι αυτούς τα κριτήρια επιλογής των από αυτό το πολύ βασικό αγωνιστικό τεστ.

4. Ακόμη και αν υπήρξε μια άστοχη επιλογή από τους προπονητές όταν έρθει η ώρα, θα κριθούν και αυτοί.

5. Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ., ορίστηκε στης 02 Μαΐου 2018 κατόπιν αδράνειας της προηγούμενης διοίκησης με την μη διεξαγωγή συνεχόμενα τριών πρωταθλημάτων. Στο λίγο αυτό διάστημα, η ΤΕΔ υπηρετεί το άθλημα και τους αθλητές, ενεργώντας μέσα στα θεσμικά πλαίσια που οριοθετούν τη θέση, το ρόλο, και τις αρμοδιότητες που έχει μια Τοπική Επιτροπή, αναβαθμίζοντας την ποδηλασία στα Δωδεκάνησα σε όλα τα επίπεδα, που δεν θυμίζει τίποτα από το παρελθόν.(γνωρίζουν αθλητές και γονείς).

6. Δεδομένου ότι ουδέποτε ουδείς αρμόδιος παράγοντας της Ομοσπονδίας (πρόεδρος, έφορος και λοιποί) ενόχλησε ή ενημέρωσε την ΤΕΔ, γι αυτή την απόφαση των προπονητών. Πραγματικά μας εξέπληξε ο τρόπος, ο χρόνος και

όλη η διαδικασία αυτής της δήλωσης-επίθεσης από ποδηλατικό όμιλο προς την τοπική επιτροπή. Με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

7. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά πως δεν είναι στις αρμοδιότητες μας και λυπούμαστε για την εν λόγω αντιμετώπιση. Να θυμίσουμε μόνο πως θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το άθλημα και να υποστηρίζουμε τους αθλητές των συλλόγων με ότι εφόδια έχουμε και μέσα από τις αρμοδιότητες που μας ορίζει η ίδια η ομοσπονδία.

8. Για παράπονα και διευκρινήσεις που αφορά τοπικούς αγώνες ή για βοηθητικές πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο tedodekanisou@gmail.com

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η διοικητική ομάδα της τοπικής επιτροπής ποδηλασίας Δωδεκανήσου»