Άφησε το Βερολίνο,  πάει για Τόκιο ο Σεΐτης

Παρά το γεγονός ότι βάσει των δυνατοτήτων του και του τι παρουσίασε τα προηγούμενα χρόνια, θα ήταν μέσα στα μετάλλια, ο Μιχάλης Σεΐτης επέλεξε να μην συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ που ξεκίνησε στο Βερολίνο και θα ολοκληρωθεί στις 26 Αυγούστου.  

Ούτως ή άλλως ο Ροδίτης παραολυμπιονίκης με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, βρίσκεται σε συνεχή δράση και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, από το 2013, βάζοντας τώρα επόμενο στόχο τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.   

Η παραμονή του στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στην «ΑΡ», έχει να κάνει με την προπόνηση όπως πρέπει ώστε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει την πρόκριση στους αγώνες της ασιατικής χώρας αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο παρουσίας στο Παγκόσμιο του Ντουμπάι το Νοέμβριο του 2019.

Αναφέρεται πως τον Ιούλιο του 2017 ο Μιχάλης Σεΐτης είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. της κατηγορίας Τ44 και ήταν «ασημένιος» στα 200 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Στη διάθεση των ομοσπονδιακών προπονητών Σπύρου Βασδέκη και Ελένης Ανουσάκη για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου βρίσκονται οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Σταματούλα Μαρία, Γκαβέλας Αθανάσιος, Χρήστος Καπέλλας, Μαντούδη Ζωή, Νικολαΐδης Ευστράτιος, Κυργιοβανάκη Βαλασία, Σμαραγδή Στυλιανή, Μαλακόπουλος Στυλιανός, Βλασακίδης Απόστολος, Ελ Λατιφ Κατερίνα, Ζησίδης Δημήτρης, Σενικίδης Δημήτριος, Κωνσταντινίδης Αθανάσιος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Τζούνης Κωνσταντίνος, Βουδουρίδου Δέσποινα- Μαρία, Λαζαρίδης Χρήστος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Χαριτωνίδης Απόστολος, Ζοσάν Αντρέι, Πετρόπουλος Αναστάσιος, Καρνιαβούρας Γεώργιος, Λιάγκου Ανθή.

Με προσωπικά τους έξοδα ταξίδεψαν στο Βερολίνο και οι αθλητές Ναλμπάντης Ηλίας, Μουλάς Οδυσσέας, Πρωτονοτάριος Λουκάς και Σεβδικαλής Ιωάννης. Αρχηγός αποστολής είναι πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ στη Γερμανία μετέβη και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Κωνσταντίνος Σιάχος.