Ξεκινά η οργάνωση για τους Αιγαιοπελαγίτικους της Κω

Στο πρόγραμμα μπαίνουν πλέον τα θέματα των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου, στην 30η διοργάνωσή τους 20 και 21 Οκτωβρίου στο Νέο Στάδιο Ανταγόρα.

Προχθές μάλιστα, στο Αθλητικό Πολυκέντρο της Κω έγινε και η σύσκεψη για την οργάνωση των αγώνων, παρουσία εκπροσώπων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Κω, τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΑΣ Δωδεκανήσου αλλά και συλλόγων του νησιού.

Τα θέματα φυσικά ήταν η μετακίνηση των αποστολών, η διαμονή αλλά και οι απαραίτητες εργασίες στο στάδιο, κυρίως στην ευθεία των 110μ. όπως και στο ταρτάν στα σκάμματα του μήκους για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των αγωνισμάτων.

Ήδη συντάσσεται και η προκήρυξη της διοργάνωσης, για να διαμορφωθεί και το πρόγραμμά της καταλλήλως με τα αγωνίσματα που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές παραδοσιακά.

Επίσης συζητήθηκαν και τα θέματα σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 30 διοργανώσεων αθλητισμού και πολιτισμού στο Αρχιπέλαγος, που θα γίνουν στην Κω ώστε να δώσουν έναν άλλον τόνο στη φιλοξενία των αποστολών εκεί.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, από πλευράς του ΣΕΓΑΣ ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλειος Σεβαστής, το μέλος του κ. Μιχαήλ Παυλούς, και ο Τεχνικός Ανάπτυξης για Αιγαίο και Κρήτη κ. Μάρκος Καλούδης.

Από πλευράς της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Ζήκας, το μέλος (αναπληρωτής Ταμίας) Νικόλαος Χατζηνικολάου που εκπροσωπούσε και το τοπικό σωματείο του Ευδαμου και ο Τεχνικός Σύμβουλος κ. Σάββας Διακονικόλας.

Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Έπαρχος Κω κ. Γιώργος Χαλκιδιός, ενώ από τον Δήμο εκεί ήταν ο κ. Αθανάσιος Σταματάκης, υπεύθυνος αθλητισμού του ΔΟΠΑΒΣ, ο κ. Βασίλειος Κεφάλας, Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η κ. Αγγελική Στρατικοπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, αρχιτέκτονας του Δήμου, ο κ. Στέργος Χατζηστέργος, Υπεύθυνος του Δημοτικού Σταδίου Ανταγορας Κω, και η κ. Μαριέττα Γιαλλίδη διοικητικό στέλεχος του ΔΟΠΑΒΣ.

Ο κ. Μιχάλης Ζώης ήταν επίσης εκεί ως εκπρόσωπος του Γ. Σ. Ιπποκράτης ο Κώος.