Ό,τι... απέμεινε από  την παραλία της Κρεμαστής

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες «θωράκισης» της παραλίας και των περιουσιών τους, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής της Κρεμαστής, καθώς μέρα με τη μέρα η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο κος Γιώργος Κατσαράς, επιχειρηματίας  που ήρθε από την Αυστραλία στη Ρόδο πριν από 18 χρόνια και επένδυσε λειτουργώντας επιχείρηση στην παραλιακή ζώνη, ανάμεσα σε Κρεμαστή και Ιαλυσό, υπογράμμισε ότι η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και ότι η περιοχή υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα.

«Μετάνιωσα που ήρθα πίσω στη Ρόδο μας και επένδυσα.  Δεν ξέρω από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει. Αυτά που συμβαίνουν είναι απαράδεκτα. Δεν είναι δυνατόν, τόσα χρόνια να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί – έστω- ένα τέτοιο ζήτημα που αφορά ακόμα και την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.»
 


Σημειώνεται ότι ενόψει του χειμώνα οι κάτοικοι της Κρεμαστής ανησυχούν πιο έντονα από ποτέ, αφού είναι βέβαιο ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη διάβρωση της ακτής θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, το Λιμενικό Ταμείο, συνεδρίασε παρουσία των  κ. Καραμπά και   Μεσοχωρίτη για τη διάβρωση των ακτών της δυτικής πλευράς του νησιού.

Πρόκειται για εξειδικευμένους καθηγητές ακτομηχανικής του ΑΠΘ και το Λιμενικό Ταμείο όπως δήλωσε ο πρόεδρος κος Μιχάλης Χριστοδούλου, αποφάσισε να προχωρήσει στη μελέτη για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διάβρωσης των ακτών της δυτικής πλευράς και συγκεκριμένα της Κρεμαστής.