Κολοσσός: Τελευταίος στον «χορό» και με κενά στο ρόστερ

Όλες οι ομάδες της φετινής Basket League έχουν μπει από την περασμένη Δευτέρα σε ρυθμούς προετοιμασίας για το προσεχές πρωτάθλημα. Ή …σχεδόν όλες.

Το πρώτο τζάμπολ της σεζόν είναι προγραμματισμένο στις 6 Οκτωβρίου και αν υπολογίσουμε και το Κύπελλο Ελλάδας, τότε μιλάμε για τρεις μέρες νωρίτερα, όσον αφορά στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας (το Κύπελλο αρχίζει με τις ομάδες της Β’ εθνικής στις 16/9).

Επομένως, 40-45 μέρες προετοιμασίας κρίνονται επαρκείς για να εμφανιστούν οι ομάδες έτοιμες στην πρεμιέρα της σεζόν.

Ο Κολοσσός H Hotels θα μετρήσει μία εβδομάδα λιγότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους καθώς θα είναι ο τελευταίος που θα ξεκινήσει προπονήσεις. Το πρώτο ραντεβού έχει οριστεί την προσεχή Δευτέρα και οι αφίξεις είναι προγραμματισμένες το τριήμερο 24-26 Αυγούστου, συμπεριλαμβανομένου και του νέου προπονητή της ομάδας, Νίκου Βετούλα.

Η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας είναι καθαρά θέμα διαμονής των «θαλασσί» αφού μιλάμε για «φουλ σεζόν» στον τουριστικό τομέα και τα καταλύματα στο νησί αποτελούν «είδος προς εξαφάνιση». Τα δωμάτια που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές δεν είναι ακόμη διαθέσιμα και αναγκαστικά επιλέγεται ημερομηνία προς τα τέλη Αυγούστου ενώ πριν από λίγες σεζόν η ομάδα ξεκίνησε και αρχές Σεπτέμβρη για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Βέβαια, στο αγωνιστικό κομμάτι, αναμένεται να επηρεάσει τον Κολοσσό, τουλάχιστον στις πρώτες εβδομάδες πρωταθλήματος, έως ότου «δέσει» το σύνολο το οποίο απαρτίζεται από εννέα καινούριους παίκτες οι οποίοι, όπως και το κάνουμε, θέλουν το χρόνο τους για ν’ αφομοιώσουν τη φιλοσοφία του προπονητή και να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Σε μία χρονιά που ο ανταγωνισμός αναμένεται «σκληρός», με σχεδόν όλες τις ομάδες να παρουσιάζονται ενισχυμένες, ειδικά οι νεοφώτιστες, κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό σημαίνει πως ο Κολοσσός στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, που δίνει πολύ σημαντικά παιχνίδια, θα κληθεί από πολύ νωρίς να κάνει «υπέρβαση».

Ο «Τσου τσου» ακόμη περιμένει
Η ομάδα ξεκινάει προετοιμασία σε λιγότερο από μία εβδομάδα αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι πλήρης. Η μεταγραφή του Νιγηριανού σέντερ «Τσου τσου» Μαντουαμπούμ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από την ΚΑΕ αν και θεωρείται «κλεισμένος» εδώ και μέρες ενώ η αναμονή για τον Δημήτρη Μαυροειδή, που γυμνάζεται μαζί με τον Χολαργό, δεν ευνοεί τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του Κολοσσού.