Στην «αφετηρία» η Γαλάζια Ακαδημία

Την προετοιμασία της για το προσεχές πρωτάθλημα ανδρών Δωδεκανήσου αρχίζει από απόψε η Γαλάζια Ακαδημία, η οποία θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά στην κατηγορία κι ευελπιστεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω, αφού πέρσι αποκλείστηκε στα πλέι οφ του Ομίλου Ρόδου από τον Διαγόρα.

Η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα σεζόν είναι προγραμματισμένη το βράδυ γύρω στις 20.00’ στο Βενετόκλειο ενώ επικρατέστερος υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία, μετά την αποχώρηση του Πάνου Παναγιωταράκου, είναι ο περσινός προπονητής της ομάδας, Στάθης Βλαχοδήμος ο οποίος, αν τελικά αναλάβει και πάλι το πόστο αυτό, θα κοουτσάρει και την εφηβική της Γαλάζιας Ακαδημίας.

Από το περσινό ρόστερ, μόνο ο Σάββας Ματσαμάς έχει αποχωρήσει (για την Καλλιθέα) ενώ έχει ανανεωθεί ο νεανικός κορμός της ομάδας, με τα παιδιά του 2002 από τον Κολοσσό.

Στην ομάδα υπολογίζεται τόσο ο MVP του φάιναλ φορ των εφήβων, Φραντζέσκος Γεωργίου, όσο και ο Μιχάλης Βασιλαράκης ο οποίος ωστόσο συνεχίζει την αποθεραπεία και αναμένεται να είναι έτοιμος για δράση από τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως έχει γίνει και μία «ανιχνευτική» συζήτηση με τον Γιώργο Πολίτη, η περίπτωση του οποίου, όμως, φαίνεται να παρουσιάζει δυσκολίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.