Αγώνας για όλους  ο Δρόμος της Νίκης

Η περσινή επιτυχία του Δρόμου της Νίκης με αφετηρία και τερματισμό στο θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου, κάνει τους διοργανωτές φέτος ν’ αυξήσουν τις ηλικιακές κατηγορίες συμμετοχής.

Έτσι, στον αγώνα αυτόν απόστασης 5.000μ. στις 6 Σεπτεμβρίου,  δεν θα λάβουν μέρος μόνο δρομείς ενήλικοι αλλά κι αυτοί που έχουν γεννηθεί από το 2001 έως το 2004.

Μάλιστα φέτος θα υπάρξει και μια μικρή αλλαγή στη διαδρομή, χωρίς να επηρεαστεί η συνολική απόσταση, ώστε να διευκολυνθούν οι δρομείς κατά την αναστροφή τους μέσα στην Τάφρο.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την 95 ΑΔΤΕ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ και αναμένονται αρκετές συμμετοχές αφού στο νησί μας υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι δρομείς κάθε ηλικίας.

Η διαδρομή, όπως έχει οριστεί βάσει της προκήρυξης, είναι η παρακάτω:
«Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” μέσα στη Μεσαιωνική Τάφρο και με κατεύθυνση προς την είσοδο για να φτάσουμε στο θέατρο.

Εκεί στα 250 μέτρα θα γίνει μία αναστροφή και η κατεύθυνση θα είναι το θέατρο. Περνάμε μπροστά από το θέατρο και κατευθυνόμαστε όπως πηγαίνει η διαδρομή της Τάφρου μέχρι την άλλη είσοδο-έξοδο όπου είναι τα ταξί του Μαντρακίου πίσω από το Ήχος και φώς.

Εκεί έχουμε αναστροφή και επιστρέφουμε προς το θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” ξανά. Περνάμε πίσω από το θέατρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδρομή όπως στην αρχή μέχρι την αναστροφή.

Φτάνουμε μέχρι την είσοδο-έξοδο για να πάμε στο θέατρο και κάνουμε αναστροφή για να τερματίσουμε μπροστά στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” .

Η διαδρομή έχει ελαφριές ανηφόρες και κατηφόρες. Αποτελείται κυρίως από χώμα, χαλίκια πετρώδη και γρασίδι. Η διαδρομή είναι ακριβώς 5,000 μέτρα.»

Για τις δηλώσεις συμμετοχής:
«Έναρξη εγγραφών ορίζεται η 3η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα.
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα ‘’ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018’’ Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:45. (Η Γραμματεία εκείνη την ημέρα θα ανοίξει για τις τελευταίες εγγραφές στις 16:45).

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται για το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας στο γραφείο του Σχη κ. Βασιλειάδη Χρήστου (95 ΑΔΤΕ) κιν.: 6936832295,  τηλ.: 2241055170, email: 95adte@gmail.com και για τους πολίτες στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου, υπόψη του Τεχνικού Διευθυντή κ. Διακονικόλα Σάββα, τηλ.-fax: 2241030145, email: segasdod@gmail.com.

Όλοι οι συμμετέχοντες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι ανεξάρτητοι Δρομείς και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Δηλώνετε υπεύθυνα ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιείς για να συμμετέχετε στον 2ο Αγώνα Δρόμου Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου «ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018». Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό, τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.»