Πλώρη για το Βαθύ βάζει η Aegean Regatta

Το λιμάνι της Χίου ήταν χθες γεμάτο από τα σκάφη της Aegean Regatta, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που γίνεται για 18η χρονιά στο Αιγαίο Πέλαγος και διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Το πρώτο σκάφος που μπήκε στο λιμάνι του νησιού το απόγευμα της Τρίτης, ήταν το ERYTOS II-COSMOTE ολοκληρώνοντας το δεύτερο σκέλος του αγώνα, απόστασης 42 ναυτικών μιλίων από τα Λιμνιά Βολισσού ως τη Χίο.

Ακολούθησαν και τα υπόλοιπα σκάφη, τα οποία υποδέχθηκαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Δημήτρης Καράλης αλλά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, εντεταλμένος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα Παντελής Μπουγδάνος. Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς είχε υποδεχθεί τα 48 σκάφη στα Λιμνιά, ενώ έκανε και τις απονομές στους νικητές του πρώτου σκέλους.

Το ERYTOS II-COSMOTE στο ORC International αλλά και το DRAGON στα ORC Club εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα τους ασθενείς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, πήραν τις νίκες στη δεύτερη ιστιοδρομία και μπήκαν στην τριάδα των κατηγοριών τους, με τις δύο πρώτες θέσεις να τις καταλαμβάνουν τα ίδια σκάφη.

Αναλυτικά οι νικητές στο δεύτερο σκέλος ήταν:
ORCi
1.     ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο
2.     CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη
3.     MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη

ΟRC Club
1.     DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη
2.     QUASAR-EUMARIA με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο
3.     ECHIONAS με κυβερνήτη τον Γιώργο Μητρόπουλο
 


Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες προηγούνται τα σκάφη:
ORCi
1.     MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Μιχάλη Καρασταμάτη
2.     CODE ZERO-MASTIHASHOP με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή
3.     ERYTOS II-COSMOTE με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο, Σταύρο Τσάβαλο

ΟRC Club
1.    BLUESCAPE με κυβερνήτη τον Νίκο Σύμπουρα
2.     COURRIER DU COEUR με κυβερνήτη τον Andrei Arbuzov
3.     DRAGON με κυβερνήτες τους Γιάννη Μυτακίδη, Μάρκο Παγούδη.

Χθες το απόγευμα έγινε παρέλαση του συγκροτήματος τυμπανιστών Brazilionico στην προκυμαία της Χίου και ακολούθησε η απονομή κυπέλλων της διαδρομής Λιμνιά Βολισσού – Χίος.

Σήμερα το πρωί, τα σκάφη θα ανοίξουν πανιά για το τρίτο σκέλος της Aegean Regatta από τη Χίο ως το Βαθύ της Σάμου, απόστασης 54 ναυτικών μιλίων. 

Η Aegean Regatta διοργανώνεται για 18η χρονιά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ενώ τον αγώνα υποστηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι Σκύρου, Χίου και Σάμου.

Μεγάλος χορηγός της Aegean Regatta είναι η εταιρεία τηλεπικοινωνιών COSMOTE, που συντροφεύει τα πληρώματα και τους φίλους του θεσμού για πέμπτη συνεχόμενη φορά και χορηγός το Κοινωφελές  Ίδρυμα Μαρία Τσάκος – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2018 είναι ο Ν.Ο. Χίου, και συνδιοργανωτές  Όμιλοι οι: Α.Ο. Αιγαίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ιστιοπλοϊκός Όµιλος Μυτιλήνης, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Λέρου και Ν.Ο. Σάµου.