Στη μάχη των διεργασιών  πρώην δήμαρχοι της Ρόδου

Με απίστευτους ρυθμούς εξελίσσεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η κούρσα για τη συγκρότηση συνδυασμών και ψηφοδελτίων, ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Στη μάχη αυτή, έχουν αρχίσει να «βολιδοσκοπούνται» πρώην δήμαρχοι της Ρόδου, ο οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν βρίσκονται σε ενεργές θέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους πρώην δημάρχους που βολιδοσκοπήθηκαν μέχρι σήμερα, από τους εν δυνάμει υποψήφιους δημάρχους στην πόλη της Ρόδου, περιλαμβάνονται:

Ο πρώην δήμαρχος Καλλιθέας κος Γιάννης Ιατρίδης.
Ο πρώην δήμαρχος Καμείρου κος Δημήτρης Κρητικός
Ο πρώην δήμαρχος Ατταβύρου κος Νίκος Τσουκαλάς και
Ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κος Μανώλης Σαββής.

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Ιατρίδη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής, υπήρξε επαφή του ίδιου με τον κο Αντώνη Καμπουράκη και από τις πρώτες εκτιμήσεις, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, καθώς ο κος Ιατρίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική και  να ενταχθεί ο ίδιος στο σχήμα μαζί με τον Αντώνη Καμπουράκη για τον δήμο της Ρόδου.

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Καμείρου κος Δημήτρης Κρητικός, μαζί με ομάδα στελεχών που τον στηρίζει, τόσο από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας όσο και από άλλους πολιτικούς χώρους, συναντήθηκε το τελευταίο διάστημα με τον Κώστα Ταρασλιά, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ζήτημα συνεργασίας μεταξύ τους.

Ο κος Δημήτρης Κρητικός αφήνει επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο, να είναι υποψήφιος και στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια) στην περίπτωση που προκύψει διακομματικό σχήμα, χωρίς στήριξη κομμάτων και παρατάξεων.

Νίκος Τσουκαλάς και Μανώλης Σαββής επίσης, δύο έμπειροι δήμαρχοι, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης επί σειρά ετών, βολιδοσκοπήθηκαν πολιτικά ήδη, για τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με ομάδα στελεχών που αναμένεται να δραστηριοποιηθεί άμεσα στην περίπτωση που προχωρήσει η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού, ως υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό  κλίμα έχει ήδη αρχίσει να κινείται σε ρυθμούς  προεκλογικούς και όπως όλα δείχνουν όλα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν αμέσως μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, όπου θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες.