Πρόβλημα με τις άδειες των  εργαζομένων στον δήμο Ρόδου

Τη δημοτική αρχή Ρόδου καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο κ. Δημήτρης Αρβανίτης, πρώην μέλος του δ.σ. του συλλόγου των δημοτικών υπαλλήλων Ρόδου.

Η καταγγελία του αφορά την “έμμεση” κατάργηση του δικαιώματος χορήγησης κανονικής άδειας και αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Η δημοτική αρχή Ρόδου συνεχίζει τον άθλιο κατήφορο της «αυθαιρεσίας» και «αυταρχικότητας» σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης κανονικής άδειας. Δεν πέρασε ένας μήνας, όπου ο Γ. Γραμματέας εκ μέρους της δημοτικής αρχής Ρόδου είχε υποσχεθεί ότι θα επανεξέταζε το ζήτημα.
Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο διάλογός και οι υποσχέσεις τους ήταν και είναι μια «απάτη»!
Μόλις χθες, έφτασε στο σημείο να αναγκάζει τους συναδέλφους μας στο Γραφείο Πρωτοκόλλου να αρνηθούν την πρωτοκόλληση έγγραφης αίτησης για τη χορήγηση κανονικής άδειας υπαλλήλου, που προσκομίσθηκε υπηρεσιακά από τη Δνση Πολεοδομικών Εφαρμογών.

Οι συνάδελφοί μας στο Γραφείο Πρωτοκόλλου, κάτω από καθεστώς τρομοκρατίας της δημοτικής αρχής Ρόδου, αναγκάζονται να παρανομήσουν μη εφαρμόζοντας καν τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (άρθρο 12 Ν.2960/99, όπως ισχύει). Η εμμονή της δημοτικής αρχής Ρόδου να ερμηνεύσει «αυθαίρετα» την υπάρχουσα νομοθεσία (Νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους), θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθούν οι υπάλληλοι, τόσο του Γραφείου Πρωτοκόλλου όσο και του Γραφείου Προσωπικού, εκτεθειμένοι για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, για άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας, κ.α. Δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την πρωτοκόλληση οποιουδήποτε εγγράφου έρχεται στην Υπηρεσία! Δεν έχουν δικαίωμα, εν γνώσει τους, να καταστρατηγούν διατάξεις νόμων και εγκυκλίων των αρμόδιων Υπουργείων. Βέβαια, δεν θα είναι η πρώτη φορά που για «αυθαιρεσίες» της δημοτικής αρχής Ρόδου, τελικά θα την «πληρώσουν» οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που τους κάνουν «πλάτες».

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν και άλλες έγγραφες αιτήσεις, οι οποίες θα αναφέρουν λεπτομερώς και την ισχύουσα νομοθεσία. Κανένας από τους εργαζομένους που θα κάνει έγγραφη αίτηση για κανονική άδεια δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια»!

Σε όσους υπαλλήλους αλλά και στους προϊσταμένους τους, οι οποίοι δεν θα εφαρμόσουν τις κείμενες από τους νόμους και εγκυκλίους διατάξεις σχετικά με τη χορήγηση της κανονικής άδειας, να κατατεθούν άμεσα καταγγελίες και αναφορές για παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος, για άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας, κ.α.

Ας αποφασίσουν με ποιους θα είναι…! Με τις γραβάτες… ή με τους εργάτες…!
Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή Ρόδου, η οποία προσπαθεί μέσω απειλών – εκβιασμών, μέσω μη εφαρμογής των νόμων και των εγκυκλίων των αρμοδίων Υπουργείων, να καταργήσει «έμμεσα» το πιο στοιχειώδες δικαίωμα όλων των εργαζομένων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα)…αυτό της χορήγησης κανονικής άδειας!

Είναι γεγονός ότι οι «αυταρχικές» συμπεριφορές της δημοτικής αρχής, ενισχύονται από τη  στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Έχουν μετατρέψει το Σύλλογό μας σε «φερέφωνο» της δημοτικής αρχής! Δεν είναι τυχαία η «σιγή ιχθύος» της «γαλαζοπράσινης» ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ! Αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, στρέφεται τελικά ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, «βάζει πλάτη» στην αμφισβήτηση ακόμα και των στοιχειωδών μας δικαιωμάτων!”.