Τριμερή συνάντηση τη Δευτέρα για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Τριμερή συνάντηση  τη Δευτέρα για  την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Τριμερή συνάντηση τη Δευτέρα για την απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 740 ΦΟΡΕΣ

Μία νότα αισιοδοξίας για θετική έκβαση του ζητήματος με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι ακόμα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αποτελεί η είδηση ότι, την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, θα βρίσκεται στη Ρόδο για να εξετάσει το θέμα αυτό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Νεφελούδης.

Όπως έγινε γνωστό, χθες, μετά την επιστολή που απέστειλε (και) σε όλους τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου (ΕΚΡ), κ. Σάββας Χατζησάββας, ο κ. Νεφελούδης ανταποκρίθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επιβεβαίωσε ότι τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ρόδο προκειμένου να επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά την επίλυση του θέματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος, τη Δευτέρα στις 11:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, που επελέγη προφανώς επειδή είναι ένας ουδέτερος χώρος, παρουσία εκπροσώπων και των δύο πλευρών, δηλαδή των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών πρακτόρων.
Δήλωσε για την εξέλιξη αυτή ο κ. Χατζηδιάκος: «Η διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της καλής εικόνας της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών μας, θα πρέπει να επιτευχθεί συναινετικά προς όφελος του τόπου».

Αναφέρει ακόμη ότι η άφιξη στη Ρόδο του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας πραγματοποιείται μετά και το αίτημα του ΕΚΡ για παρέμβαση του Υπουργείου.
Σε ανάρτησή του ο κ. Χατζησάββας αναφέρει ότι τη Δευτέρα συγκαλείται η εκ του νόμου προβλεπόμενη τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων με την παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας. Σε δήλωσή του στη «Ροδιακή», ο Πρόεδρος του ΕΚΡ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς, όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι κινητοποιείται ο ίδιος ο Γ.Γ. του Υπουργείου απέναντι σ’ αυτό το σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δεν αφορά μόνο τους οδηγούς.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι, αν και ο κ. Νεφελούδης αρχικά ήταν να έρθει εδώ την ερχόμενη Πέμπτη, ο ίδιος του ζήτησε να επιταχύνει τη μετάβασή του στη Ρόδο ενώ αρνήθηκε την αρχική πρόταση να γίνει η συνάντηση αυτή στην Αθήνα.
Τονίζει ακόμη ότι, μέχρι τότε, καμία κινητοποίηση δεν αναστέλλεται και ότι όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν οι εργοδότες.

Ο αντίκτυπος
Ως γνωστόν, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Όσον αφορά στον αντίκτυπο που έχει αυτό στην τουριστική κίνηση του νησιού, μέχρι στιγμής έχουν γίνει ακυρώσεις εκδρομών ενώ οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων περιορίζονται σε επισκέψεις με πεζοπορία στην Παλιά Πόλη.
Κυρίως, δηλαδή, επηρεάστηκαν οι επισκέπτες με τα κρουαζιερόπλοια και λιγότερο το αεροδρόμιο, όπου εκεί σημειώνεται μία μικρής κλίμακας ταλαιπωρία των επισκεπτών.
Ένας από τους λόγους είναι ότι τα τουριστικά γραφεία έχουν ρίξει το βάρος στη μεταφορά των επισκεπτών προς και από το αεροδρόμιο και όχι στις εκδρομές.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε ακόμη

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου