Λειψούς και Λέρο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Λειψούς και Λέρο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Λειψούς και Λέρο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

Είχε συναντήσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά

Τους Λειψούς και τη Λέρο επισκέφθηκε το τελευταίο διήμερο ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την καλή εικόνα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους κατοίκους των νησιών.

Συναντήθηκε αρχικά με το δήμαρχο Φώτη Μάγγο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες της περιφέρειας και του περιφερειάρχη για το φλέγον και ζωτικό θέμα της λειτουργίας υποκαταστήματος της Alpha Bank στους Λειψούς και στα υπόλοιπα νησιά διότι είναι, όπως τονίστηκε, πυλώνας της τοπικής οικονομίας.

Επίσης εξετάστηκαν τρέχοντα θέματα του νησιού που αυτή την εποχή γνωρίζει αυξημένη τουριστική κίνηση.

Ο κ. Φλεβάρης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “Παναγίας του Χάρου” στις οποίες παρευρέθηκαν και φέτος πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου καθώς επίσης και των ενόπλων δυνάμεων.

Είναι γνωστό ότι το πανηγύρι που πραγματοποιείται διαρκεί όλη τη νύχτα μέχρι και το πρωί και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών και κατοίκων από τα γειτονικά νησιά. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης μετέβη στη Λέρο, όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με το δήμαρχο Μιχάλη Κόλια, όπου εξετάστηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας της περιφέρειας στο νησί.
Αυτή την περίοδο έχει αυξηθεί ο τουρισμός και στη Λέρο παρά το γεγονός ότι την κίνηση επηρέασε αρνητικά η υποβάθμιση της τουρκικής λίρας στη γειτονική χώρα. Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα και η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη.

Ο δήμαρχος ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αποκλείει τη Λέρο από τον σχεδιασμό έργων υποδομής αφού είναι σημαντική η προσφορά της στο μεταναστευτικό και δήλωσε ότι επιθυμεί καλή και γόνιμη συνεργασία με την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη της Λέρου με έργα από την περιφέρεια. Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον έπαρχο Καλύμνου-Λέρου Γιάννη Θεμέλαρο και προχώρησαν επίσης σε εξέταση των θεμάτων που αφορούν τη Λέρο.
Οι κ. κ. Φλεβάρης και Θεμέλαρος σήμερα θα βρίσκονται στην Κάλυμνο για να εξετάσουν θέματα του επαρχείου Καλύμνου.

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων