Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά  τους πρωταγωνιστές των διχασμών

Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νομαρχιακή επιτροπή Νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του “Κινήματος Αλλαγής”, σχολιάζοντας την έξοδο από τα μνημόνια.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
“Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τους 96 νεκρούς της πυρκαγιάς στην Αττική και τον άθλιο χειρισμό της συγκεκριμένης τραγωδίας από την κυβέρνησή του, ο κος Τσίπρας εμφανίστηκε στην Ιθάκη, για να πανηγυρίσει τη λήξη του Γ’ Μνημονίου.

 Για ακόμα μια φορά παρουσιάστηκε διχαστικός, χωρίς όραμα για την επόμενη ημέρα, και χωρίς κανένα ίχνος αυτοκριτικής.

Λες και η κυβέρνησή του δεν είχε καμία συμμετοχή στην εφαρμογή των πιο σκληρών μνημονιακών μέτρων της οκταετίας. Λες και το 3ο μνημόνιο το υπέγραψαν κάποιοι άλλοι και όχι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, ένας πρωθυπουργός που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Αυτό το πρόγραμμα δεν θα χρειαζόταν χωρίς τις δικές τους απάτες και αυταπάτες.

Και οι αυταπάτες τους συνεχίζονται αφού η επιστροφή στην κανονικότητα και η καθαρή έξοδος, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ, μάλλον συμβαίνουν κάπου αλλού, αφού η λιτότητα είναι εδώ, οι περικοπές που νομοθέτησαν για τα επόμενα χρόνια είναι εδώ, τα capital controls είναι εδώ,  η επιτροπεία και η εκχώρηση του ελέγχου και στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είναι εδώ, οι δεσμεύσεις ενός νέου μνημονίου πολυετούς διαρκείας  είναι εδώ. 

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τους πρωταγωνιστές των διχασμών, της πλατείας των αγανακτισμένων. Αντί για πανηγύρια, θα έπρεπε να ζητήσουν μια συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια, όπως το ίδιο θα έπρεπε να κάνει και η Νέα Δημοκρατία. 

Ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες προσπάθειες, για τις οποίες του αξίζει σεβασμός.  Μετά από πολλά χρόνια θυσιών, απαιτεί να ανατρέψουμε τη μιζέρια που υπάρχει και να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει και για την ίδια και για την πατρίδα μας. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει όσο οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ βρίσκονται στην κυβέρνηση, διότι πρόκειται για ανθρώπους ασύμβατους με κάθε έννοια μεταρρύθμισης.

Εμείς λέμε όχι στην πόλωση, όχι στον νέο διχασμό, όχι στο τοξικό πολιτικό  κλίμα. Σήμερα η χώρα ένα μόνο δρόμο μπορεί να βαδίσει για να οδηγηθεί οριστικά και με ασφάλεια εκτός μνημονίων. Της σοβαρότητας, της μετριοπάθειας, των πραγματικά προοδευτικών λύσεων, της συνεννόησης για τα μεγάλα θέματα.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ”