Όταν η κουλτούρα ξεχειλίζει  είμαστε... κομπλέ σε όλα!

Της Πίτσας Χατζή

Χώρος υποδοχής πολλών εκδηλώσεων και φέτος το θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου.

Θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, αθλητικές εκδηλώσεις, μουσικές και ποιητικές βραδιές και βέβαια μεγάλες συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών.
Όλα αυτά φυσικά μέσα σε τέλεια καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, σε μια ιδανική τοποθεσία και με ανάλογη διάθεση των θεατών.
Μέχρι εδώ όλα καλά.
Όμως...

Δυστυχώς η κουλτούρα κάποιων.... βγάζει εισιτήριο..... απέναντι από την είσοδο της Τάφρου... εκεί στην καντίνα του δρόμου, εκεί που μπορεί να προμηθευτεί τα απαραίτητα ώστε να μην... λιμοκτονήσει αυτό το δίωρο -τρίωρο, πάνω - κάτω που διαρκεί η κάθε εκδήλωση, όπως πατατάκια, ντόνατς, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά, μπύρες μέχρι και taper από το σπίτι είχαμε την τύχη να δούμε φέτος...
... Και αφού παραγεμίσει το στομάχι από τροφή κι αδειάσει τελείως... ο εγκέφαλος, τότε γεμίζει και το θέατρο με όλα τα σκουπίδια.. του κατά τα άλλα υπέροχου πνευματικού και ψυχαγωγικού αυτού τρίωρου !

Μπουκάλια από αναψυκτικά, πλαστικά νερού, χαρτοπετσέτες με τα λερωμένα, σακούλες μεγάλες, σακουλίτσες μικρές και όλα αυτά αφημένα με περισσή φροντίδα σε όλους τους ανοιχτούς διαδρόμους του θεάτρου, κάτω απο τα καθίσματα, δίπλα στο πράσινο και όπου αλλού μπορεί να βολευτεί στα ....μουλωχτά ο κάθε πεινασμένος του θεάματος.
Κατά τα άλλα ένα ακόμα πολιτιστικό καλοκαίρι φτάνει οσονούπω στο τέλος του και κάποιοι για ακόμα μια φορά θα έχουν την εντύπωση ότι θωράκισαν το πνεύμα και το νού τους ανέβασαν επίπεδα και... ξεχείλισαν από πολιτισμό !
Ακόμα ενα καλοκαίρι είμασταν... κομπλέ σε όλα!

Υ.Γ.
Εάν το Θέατρο δεν διαθέτει κάδους ή δεν επαρκούν, αυτό δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να αφήνουμε τα προσωπικά μας σκουπίδια στο χώρο. Υπάρχει λύση... μπορούμε να τα πάρουμε και μαζί μας.
Μια παρέα είδαμε να κρατάει σακούλα με τα σκουπίδια της και πήραμε φωτογραφία γιατί... μας εντυπωσίασε !