Επιτυχία σημείωσαν οι παραστάσεις του θεατρικού έργου “Το δάκρυ της Ανέζας”

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν οι δύο παραστάσεις του μονόπρακτου έργου που δόθηκαν από το Θεατρικό Εργαστήρι Κάσου   «Γιάννης Μαρίνος» με τίτλο «Το δάκρυ της Ανέζας» στο δημοτικό αμφιθέατρο Πηγαδίων  και στην πλατεία Λύρα στο Διαφάνι, στις 21 και 22 Αυγούστου αντίστοιχα.

Το έργο αφορούσε μια συγκλονιστική ιστορία Κασιώτισσας  γυναίκας από το Ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824 σε συνδυασμό με την ιστορία  του οικονομικού «ολοκαυτώματος» της Κάσου.

Τον ρόλο της Ανέζας ερμήνευσε άριστα η Άννα Μαγιορκίνου ενώ την σύγχρονη γυναίκα της Κάσου υποδυόταν η Νατάσα Δημητρίου.

Το έργο ήταν του Γιώργου Χαδιώτη σε σκηνοθεσία του πολυτάλαντου Γιάννη Μαρίνου, προέδρου του Θεατρικού Εργαστηρίου Κάσου το οποίο επιτελεί σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, στο γραφικό γειτονικό νησί της Κάσου.

Οι θεατές ιδιαίτερα συγκινημένοι μεταφέρθηκαν νοερά στα τραγικά γεγονότα του ολοκαυτώματος και στην προσπάθεια  που  έκανε η ηρωίδα Κασιώτισσα γυναίκα και μάνα να σώσει τα παιδιά της και να δώσει τέλος στη ζωή της για να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων σφαγέων κατακτητών.

Τις δύο παραστάσεις χρηματοδότησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου που είχε την πρωτοβουλία, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας, το Γιάννη Μαρίνο και τους συντελεστές του έργου, Άννα Μαγιορκίνου και Νατάσα Δημητρίου, όσους  βοήθησαν στην πραγματοποίηση των παραστάσεων, τους οργανοπαίκτες-μουσικούς Μιχάλη Ζωγραφίδη, Μανώλη Σοφίλλα και Κώστα Γ. Μηνατσή και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ολύμπου κ. Γιάννη Μακρυμανώλη για την συμβολή και την συμπαράστασή του.