Μ. Κόνσολας: «Άμεση ενίσχυση με οδηγούς ασθενοφόρων του Κ.Υ. Πάτμου - Αδύνατο να καλυφθούν οι βάρδιες»

Το ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης του Κ.Υ. Πάτμου με οδηγούς ασθενοφόρων, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι η Πάτμος, ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό για χιλιάδες επισκέπτες, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να καλυφθούν οι βάρδιες για όλο το 24ωρο.

Στο νησί, υπηρετούν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της νόμιμης άδειάς τους, ενώ τους οφείλονται πολλά ρεπό.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο και τη ΔΥΠΕ να τοποθετηθούν άμεσα οδηγοί ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Πάτμου προκειμένου να υπάρχει 24ωρη κάλυψη.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα:

Ερώτηση

Προς Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση ενίσχυση του Κ.Υ. Πάτμου με οδηγούς ασθενοφόρων»

Κύριε Υπουργέ,

Σε ακριτικά νησιά, που αποτελούν, ταυτόχρονα, τουριστικούς προορισμούς, η στελέχωση κρίσιμων ειδικοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Η Πάτμος, ένα από αυτά τα νησιά, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης σε οδηγούς ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να καλυφθούν οι βάρδιες για όλο το 24ωρο.

Στο νησί, υπηρετούν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μπορούν να κάνουν χρήση της νόμιμης άδειάς τους, ενώ τους οφείλονται πολλά ρεπό.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν καλύπτονται οι βάρδιες και το νησί μένει κάποιες ώρες χωρίς ασθενοφόρο.

Μιλάμε για ένα νησί με πάνω από 3.000 μόνιμους κατοίκους, ο πληθυσμός του οποίου πολλαπλασιάζεται την τουριστική περίοδο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται το Υπουργείο και η ΔΥΠΕ να ενισχύσουν άμεσα με οδηγούς ασθενοφόρου το Κ.Υ. Πάτμου προκειμένου να καλυφθούν επαρκώς και σε 24ωρη βάση οι ανάγκες του.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου