Στιβική,  αναπτυξιακή  ευκαιρία στη Λέρο

Τη δική της αναπτυξιακή ευκαιρία θα έχει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου η Λέρος, όπου και θα διεξαχθεί άλλος ένας αγώνας του προγράμματος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου για την κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’.

Στο Νέο Στάδιο Ξηροκάμπου, παιδιά από τους συλλόγους στίβου της περιοχής μας, ηλικίας 12 και 13 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγωνίσματα με συναγωνισμό και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, αφού ακόμα δεν μπορούν να έχουν παρουσία στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Η ΕΑΣ πάντως προσανατολίζεται στο να γίνουν εκεί και αγώνες Mini Aθletics για παιδιά ηλικίας από 9 έως 11 ετών, αφού την περασμένη περίοδο σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές, όποτε διεξήχθησαν στη Ρόδο.

Στη Λέρο άλλωστε κατά το παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί τα Kids Athletics με κάποια αγωνίσματα-παιχνίδια ώστε μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων , ακόμη μικρότερης ηλικίας, να έχουν μια πρώτη επαφή με τον στίβο.

Μάλιστα, αυτή η προσπάθεια είναι και μια ευκαιρία για τόνωση του ενδιαφέροντος και ανανέωση του δυναμικού του ΓΣΝ Λέρου, που τα τελευταία χρόνια κάνει μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης όλων όσοι αξίζουν, ακολουθώντας το αναπτυξιακό του πλάνο.