Ρόδος: Απολογήθηκε ακόμα ένας  για παράνομη πρόσληψη

Ακόμα ένας εμπλεκόμενος στην υπόθεση πρόσληψης δημοτικών αστυνόμων στο νησί μας, απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Ρόδου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Πρόκειται για έναν 35χρονο,  ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος ΟΤΑ άνω των 120.000 ευρώ, αλλά και άνω των 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο 35χρονος χθες συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος είπε ότι υπέβαλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για το διαγωνισμό που έγινε το 2006 για την πλήρωση 66 θέσεων δημοτικών αστυνόμων και έλαβε μία εξ αυτών χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος ως επιχαλών.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για το πιστοποιητικό για τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών που φέρεται να βρέθηκε στο φάκελό του και είναι πλαστό, ουδεμία γνώση ή σχέση έχει και πως όλα τα δικαιολογητικά τα είχε καταθέσει σε φωτοαντίγραφα. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 35χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.