Τα βήματα προς την αναγέννηση

Το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00’ στο 2ο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου έχει οριστεί η πρώτη συγκέντρωση των ακαδημιών του Αρχάγγελος ΑΣΚ για τη νέα αγωνιστική περίοδο, στην οποία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει και την παρθενική του εμφάνιση στα τοπικά πρωταθλήματα.

Με αφορμή την έναρξη των προπονήσεων, ο νεοσύστατος σύλλογος εξέδωσε κι ένα μήνυμα – πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια του σωματείου και φυσικά στους γονείς των νεαρών αθλητών και αθλητριών του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, κάνοντας λόγο για «αναγέννηση του αρχαγγελίτικου μπάσκετ».

Αναλυτικά: «Σε εμάς τους μπασκετικούς, και μόνο το όνομα του Αρχαγγέλου είναι ταυτισμένο με το μπάσκετ. Όλοι στο σύλλογο έχουμε σηκώσει… μανίκια κι ετοιμαζόμαστε για μία δύσκολη σεζόν που θα βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Το πλάνο που έχουμε εκπονήσει έχει τρεις στόχους.

Ο πρώτος αφορά τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου (ένα έργο - σταθμός για τον Αρχάγγελο και την ευρύτερη περιοχή) το οποίο θα στεγάζει όλα τα παιδιά που απαριθμούν τις ακαδημίες μας και τα παιδιά που θα απαρτίζουν την ομάδα στο μέλλον.

Ο δεύτερος αφορά την επιστροφή του αρχαγγελίτικου μπάσκετ στο προσκήνιο μέσα στα επόμενα χρόνια γιατί είναι αδιανόητο ένα χωριό με τέτοια παράδοση να μη βρίσκεται ψηλά.

Και ο τρίτος και πιο σημαντικός πυλώνας έχει να κάνει με την ανάδειξη παικτών από την ευρύτερη περιοχή γιατί υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά που απλά δεν έχουν βρει το χώρο για να δείξουν ότι μπορούν να έχουν ρόλο στην ομάδα του χωριού τους.

Κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινάει με ένα μικρό πρώτο βήμα κι αυτό το βήμα έγινε πέρυσι με την ίδρυση της ομάδας.

Η φετινή προσπάθεια είναι η συνέχεια ενός φιλόδοξου project γι’ αυτό και με σκληρή δουλειά, χωρίς μεγάλα λόγια και με συστηματική προσπάθεια θα παλέψουμε να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον.

Σε αυτήν την προσπάθεια, θα θέλαμε να καλέσουμε όλο το χωριό να σταθεί στο πλευρό μας και να δείξει υπομονή στις δυσκολίες που αναπόφευκτα θα έρθουν αλλά δεν θα τις αφήσουμε να σταθούν εμπόδιο.

Ξέχωρα από πρόσωπα ή καταστάσεις, αυτή η ομάδα φέρει το όνομα του Αρχαγγέλου και πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για να εκπροσωπεί επάξια το χωριό μας.

Όσοι αποτελούμε την ομάδα, διοίκηση, προπονητής, παιδιά και γονείς, πάμε συσπειρωμένοι από κοινού να κάνουμε το δεύτερο μικρό βήμα προς την αναγέννηση του αρχαγγελίτικου μπάσκετ».