Στο δημοτικό συμβούλιο το έργο του παλιού νοσοκομείου της Ρόδου

Η αποδοχή της απόφασης ένταξης του έργου για την επανάχρηση της νέας πτέρυγας του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου με σκοπό να δημιουργηθεί εκεί ένα «Μέγαρο Υπηρεσιών» του Δήμου, έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», με τίτλο «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», ο Δήμος Ρόδου υπέβαλε πρόταση για το συγκεκριμένο έργο, η οποία και εγκρίθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι επί Δημαρχίας του κ. Στάθη Κουσουρνά είχε ξεκινήσει η επισκευή του κτηρίου αυτού στο παλαιό νοσοκομείο, μέσα από προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια, η οποία και το χρηματοδοτούσε.

Όμως, κάποια στιγμή έληξε και δεν ανανεώθηκε λόγω διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία. Τελευταία γίνονταν κάποιες εργασίες με ίδιους πόρους του Δήμου.

Το ποσό που εγκρίθηκε από το πρόγραμμα ανέρχεται στα 2.380.626,48 ευρώ για δύο υποέργα, τα οποία επίσης καλείται να εγκρίνει το δ.σ. 

Το πρώτο, είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:
Διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων, εγκατάσταση ύδρευσης-αποχέτευσης, ηλεκτρική εγκατάσταση, ψύξη-θέρμανση, πυρασφάλεια, ανελκυστήρες, αντικεραυνική προστασία και εξωτερικές παρεμβάσεις κτιρίου.

Το δεύτερο υποέργο αφορά τη διενέργεια προμήθειας εξοπλισμού με διεθνή διαγωνισμό και είναι προϋπολογισμού 480.626,48 ευρώ. Με αυτό θα εξοπλιστούν τα γραφεία, οι αίθουσες αναμονής και συσκέψεων σε κάθε όροφο και οι αίθουσες αρχείων στο ισόγειο, μετά την ολοκλήρωση της επισκευής του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο κτήριο σχεδιάζεται να μεταφερθούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, η Πολεοδομία, οι Υπηρεσίες Πρόνοιας (σ.σ. που τώρα στεγάζονται σε άλλο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου) κ.α.

Από τη μια, λοιπόν, αναμένεται να υπάρξει λειτουργική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, που σήμερα «ασφυκτιούν» αλλά είναι διασκορπισμένες και σε διάφορα κτίρια, και από την άλλη, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, θα δοθεί η ευκαιρία για έναν επανασχεδιασμό στη χρήση που γίνεται σήμερα σε δημοτικά και δημόσια κτήριο, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην αξιοποίηση του συγκροτήματος της Νέας Αγοράς.