Μόλις 32 κρουαζιερόπλοια τον Σεπτέμβριο στη Ρόδο

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι φαίνεται ότι θα κυμανθεί η κίνηση στο θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου τον επόμενο μήνα, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα δεν αναμένεται κάποια θεαματική αύξηση στον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων που θα προσεγγίσουν το νησί.

Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε από τις αρμόδιες αρχές το Σεπτέμβριο θα καταπλεύσουν στη Ρόδο μόλις 32 κρουαζιερόπλοια, αριθμός αρκετά μικρός συγκριτικά με άλλες χρονιές, κατά τις οποίες επισκέπτονταν το νησί τουλάχιστον διπλάσια κρουαζιερόπλοια.

Βέβαια τα νούμερα την τελευταία πενταετία, γνωρίζουν σοβαρή πτώση, με την κρουαζιέρα που συνέβαλλε σημαντικά στην τοπική οικονομία, να καταγράφει κάμψη και ως εκ τούτου να συρρικνώνονται και τα έσοδα για τα τοπικά καταστήματα.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι και το ότι ο μήνας Σεπτέμβριος που παραδοσιακά ήταν ένας ιδιαίτερα αποδοτικός μήνας, εξακολουθεί να καταγράφει χαμηλά ποσοστά, κίνησης στον θαλάσσιο τουρισμό.
Έτσι ο επόμενος μήνας χαρακτηρίζεται από πολλές κενές μέρες ενώ και τις υπόλοιπες, κατά τις οποίες θα καταπλεύσουν κρουαζιερόπλοια ο αριθμός τους δεν θα υπερβαίνει στην καλύτερη περίπτωση τα δύο ή τρία. Η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση θα είναι η 3η Σεπτεμβρίου καθώς τότε θα βρίσκονται στο λιμάνι τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Και τον επόμενο μήνα, θα έχουμε διανυκτερεύσεις κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι μας που θα γίνουν από το Golden Iris και από το Salamis Filoxenia. Αναλυτικά, το πρόγραμμα που θα ισχύσει το Σεπτέμβριο έχει ως εξής: