Πρόστιμα σε επιχειρήσεις της Σύμης

Πρόστιμα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ επέβαλε η διεύθυνση ανάπτυξης Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε επιχειρήσεις διαφόρων κατηγοριών στο νησί της Σύμης.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες κλιμάκιο του τμήματος εμπορίου περιφερειακής ενότητας Ρόδου της διεύθυνσης ανάπτυξης Δωδεκανήσου, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πέντε επιχειρήσεις για διάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας. Ειδικότερα: 

- Σε ψητοπωλείο του νησιού επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ επειδή δεν υπήρχε η προβλεπόμενη αναρτημένη πινακίδα ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής στην είσοδο του καταστήματος.
- Σε εστιατόριο-ενοικιαζόμενα δωμάτια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ γιατί επίσης δεν υπήρχε η πρόβλεπόμενη αναρτημένη πινακίδα ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής στην είσοδο του καταστήματος.

- Σε ψαροταβέρνα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ για μη ανάρτηση πινακίδας με την ένδειξη «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ (ΑΠΟΔΕΙΞΗ-ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ) 

- Σε ψητοπωλείο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για έλλειψη ενδείξεων και συγκεκριμένα για τη μη αναγραφή της ένδειξης «κατεψυγμένο» στον τιμοκατάλογο για το είδος «πατάτες» που βρέθηκε στον καταψύκτη της επιχείρησης.
- Σε εστιατόριο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ για μη αναγραφή του είδους των ελαίων και της χρήσης τους στον τιμοκατάλογο της επιχείρησης.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα κλιμάκια της διεύθυνσης ανάπτυξης, διενεργούν καθημερινούς ελέγχους όχι μόνο στη Ρόδο αλλά και στα υπόλοιπα νησιά, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται οι νόμοι σχετικά με την παροχή υπηρεσιών εστίασης στους επισκέπτες τους.