Σφοδρή επίθεση του Βασίλη Σταυριανού στον Δήμαρχο Ρόδου

Λαύρος κατά της πολιτικής του Δημάρχου Ρόδου κ.  Φώτη Χατζηδιάκου, εμφανίζεται με επιστολή άρθρο που απέστειλε στη «Ροδιακή», ο πρώην κοινοτάρχης Παραδεισίου και πρώην γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, κος Βασίλης Σταυριανός.

Ο κος Σταυριανός, αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητες του Φώτη Χατζηδιάκου, μιλά ευθέως για πολιτική ηγεμονία που χάθηκε το βράδυ που υποδέχθηκε στη Ρόδο τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, καταλογίζοντάς του «δουλικότητα» έναντι του προσώπου του, ενώ κάνει λόγο για συνθήκες ανημποριάς και αποδοκιμασίας από τον κόσμο.

Δεν παραλείπει επίσης τις διαμάχες που σημειώθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα στην παράταξη της δημοτικής αρχής ενώ μιλά και για αυλοκόλακες(!) στο περιβάλλον του Δημάρχου, που όταν τους πάρει χαμπάρι, θα είναι πλέον αργά.

Εντύπωση προκαλεί τέλος ότι ο κ. Σταυριανός, δηλώνει ότι κατέχει στοιχεία στα χέρια του, στοιχεία τέτοια, που αν τα δημοσιοποιήσει θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις σε υψηλόβαθμα στελέχη του Δήμου Ρόδου.

Στην επιστολή με τίτλο «Ώρα αλλαγής στον Δήμο Ρόδου» την οποία υπογράφει ο Βασίλης Σταυριανός, αναφέρεται συγκεκριμένα:
«Τίθεται το ερώτημα εάν θα πρέπει να γίνει ΑΛΛΑΓΗ Δημάρχου στον Δήμο.
Εάν ο Δήμαρχος όλο αυτό το διάστημα που διοικεί το νησί έχει πετύχει την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Οι απαντήσεις είναι διχασμένες. Η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι ανάλογα με τα συμφέροντα εκκολάπτονται και οι κοινωνικές σχέσεις, που εύκολα και ασυλλόγιστα τις ονομάζουμε φιλίες. Κάπως έτσι αυτοαποθεώνονται, πλάθονται όνειρα, γεμίζουν φαντασιώσεις ότι περιτριγυρίζονται από φίλους έτοιμους να συνδράμουν, να στηρίξουν σε κάποια δύσκολη στιγμή.

Άλλωστε είναι τόσοι πολλοί και επιτήδειοι οι αυλοκόλακες που όταν πλέον τους πάρεις είδηση είναι πολύ αργά. Το κακό έχει γίνει και συνήθως είναι ανεπανόρθωτο.

Με τον τρόπο αυτό φανερώνονται οι αδυναμίες του Δήμου και ιδιαιτέρως στις τεχνικές υπηρεσίες τις οποίες έχετε αναλάβει εσείς αποκλειστικά κύριε Δήμαρχε. Πάνω από δύο χρόνια σαν να μην υπήρχε ικανός σύμβουλος στην παράταξη για να αναλάβει την αντιδημαρχία αυτή χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τις τεχνικές σας γνώσεις και ικανότητές σας, που μέχρι πρότινος κομπορρημονούσες ότι η λειτουργία τους είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Για πρώτη φορά ο κ. Δήμαρχος βρίσκεται στο κέντρο της κριτικής και δέχεται κύματα γενικευμένης αμφισβήτησης και αποδοκιμασίας.
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στο εσωτερικό της Δημοτικής πλειοψηφίας βρίσκονταν σε εξέλιξη πρωτοφανείς συγκρούσεις στο μέσο των οποίων βρίσκεται ο ίδιος ο Δήμαρχος οι ικανότητές του οποίου αμφισβητούνται πλέον ευθέως.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η πολιτική ηγεμονία του κυρίου Χατζηδιάκου χάθηκε όταν προσπάθησε κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Νότιου Αιγαίου να διαπράξει όσα διέπραξε σχετικά με τον τρόπο που προσπάθησε Δουλικά να προσεταιριστεί τον πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα και μέσα από αυτόν να πάρει τη  στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες εκλογές, αγνοώντας το κόμμα τον οποίο τον ανέδειξε Δήμαρχο. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναθεωρήσει τις θέσεις τους σχετικά με τη στήριξή του στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Για να μην μακρηγορούμε, μία Δημοτική Αρχή αμφισβητούμενη και αποσταθεροποιημένη,  εμποδίζει παρά ευνοεί την όποια πρόοδο αναμένουν και προσδοκούν οι δημότες.
Όταν διαμορφώνονται συνθήκες αποδοκιμασίας, αποσταθεροποίησης και ανημποριάς δεν υπάρχουν διλήμματα. Τώρα η μόνη οδός που μένει στο Δήμο είναι αυτή της Δημοτικής Αλλαγής.

Γνωρίζετε πολύ καλά κύριε Δήμαρχε ότι έχω στο αρχείο μου πολλά στοιχεία τα οποία αν τα δημοσιοποιήσω θα υπάρξουν μεγάλες αναταράξεις σε υψηλόβαθμα πρόσωπα του Δήμου.
Προς το παρόν παραμένω σε όσα γράφονται σε αυτό το Δημοσίευμα.»
Ρόδος 27-08-2018

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Βασίλης Σταυριανός
Πρώην κοινοτάρχης