Ρόδος: Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών στα Πανεπιστήμια

Ρόδος: Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών στα Πανεπιστήμια

Ρόδος: Σημαντικές επιτυχίες των μαθητών στα Πανεπιστήμια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 17695 ΦΟΡΕΣ

Κατέγραψαν πρωτιές σε εξαιρετικές σχολές

Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις των μαθητών και μαθητριών της περιοχής μας, οι οποίοι και φέτος κατάφεραν να εισαχθούν σε πολύ καλές σχολές Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αρκετοί εισήχθησαν στη σχολή προτίμησής τους και με πολύ καλή σειρά!

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα των βάσεων που ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα, αλλά και από τα στατιστικά στοιχεία των Λυκείων, τα οποία και φέτος εμφάνισαν μία πολύ καλή εικόνα σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών τους.

Πρώτος στην περιοχή μας αλλά πρώτος και στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εκεί δηλαδή που εξαρχής επιθυμούσε, εισήχθη ο Σωτήρης Σοκορέλος του Μιχαήλ και της Ζωής από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) με 19.641 μόρια.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Σωτήρης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι όχι απλά μέρα χαράς για εμένα και τους ανθρώπους μου, αλλά μέρα ευλογίας. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν! Επιτέλους θα πραγματοποιήσω αυτό που ονειρευόμουν από παιδί, δίπλα στον ίδιο μου τον πατέρα! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν σε αυτή την περίοδο της ζωής μου και με βοήθησαν να ζήσω μια τόσο μεγάλη επιτυχία που δεν είχα φανταστεί ποτέ μου»!

Με 19.342 μόρια, το όνειρο της Ιατρικής Αθηνών έγινε πραγματικότητα για την Ιωάννα-Παναγιώτα Κόζα του Τσαμπίκου από το Ροδίων Παιδεία!

Αυτό βέβαια το γνώριζε από τότε που ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες – τον Ιούνιο - αφού είχε συγκεντρώσει 200 μόρια παραπάνω απ’ ό,τι χρειαζόνταν για να μπει σε μία από τις κορυφαίες Σχολές της χώρας!

Φυσικά, αυτός ήταν ο στόχος της Ιωάννας- Παναγιώτας, όμως γνωρίζει από τώρα με τι θα ήθελε να ασχοληθεί και αυτό είναι η έρευνα.

Όσο για το πώς βλέπει τώρα τη χρονιά που πέρασε, όπως λέει, ήταν κουραστικό σε κάποια σημεία ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ακραίο για να σημειώσει αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Περιορίζεται στο να πει ότι διάβαζε και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Εξίσου άριστη βαθμολογία πέτυχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και ο Μιχάλης Δοντάς του Συμεών και της Βέρας από το Κολέγιο Ρόδου, ο οποίος συγκέντρωσε 19.228 μόρια από την κατεύθυνση οικονομίας και πληροφορικής και πέτυχε την εισαγωγή του και μάλιστα τρίτος, στην ΑΣΟΕ!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» δήλωσε «υπερήφανος, ικανοποιημένος και δικαιωμένος από το αποτέλεσμα. Ήταν μία διαδικασία που όλοι οι μαθητές περνάνε. Εγώ την αντιμετώπισα με καθημερινό διάβασμα, ποτέ δεν σκέφτηκα το αποτέλεσμα, πάντα χαμηλά το κεφάλι, διάβαζα και προσπαθούσα να φθάσω αυτό το αποτέλεσμα». Στόχος του, που έχει επιτευχθεί ήταν από την αρχή η ΑΣΟΕ Αθηνών τμήμα διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Αναφερόμενος στα παιδιά που την επόμενη χρονιά θα δοκιμάσουν τις δικές τους δυνάμεις στις εξετάσεις αυτές, τους συμβούλευσε «να μην σκέπτονται ποτέ το αποτέλεσμα, κάθε μέρα να την εκμεταλλεύονται για διάβασμα, όχι για όσο χρόνο γίνεται, αλλά όσο χρόνο θεωρούν εκείνοι ότι χρειάζονται. Με σύστημα και πρόγραμμα και θετική ψυχολογία, διότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν θετική ψυχολογία και ενέργεια για την επόμενη μέρα».

Αλλά και ο Ιωάννης Καραβόλιας του Γεωργίου από το Ροδίων Παιδεία δεν θα μπορούσε, να μην δηλώνει πολύ ευχαριστημένος αφού εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με 19.149 μόρια!

Όπως λέει, αισθάνεται ότι ανταμείβονται οι κόποι του καθώς πρόκειται για ένα ρίσκο, το οποίο όταν στο τέλος δικαιώνεται είναι…τέλειο.

Μάλιστα, θέλει να στείλει και ένα μήνυμα σε όλα τα παιδιά, λέγοντας ότι θα βρουν το δρόμο τους.

Η χρονιά που πέρασε χρειάστηκε αρκετό διάβασμα και οργάνωση όπως λέει, όμως ο στόχος του ήταν η Ιατρική Αθηνών, τον οποίο και πέτυχε!

Στη Νομική Σχολή Αθηνών κατάφερε να εισαχθεί με 18.917 μόρια από το ΓΕΛ Αρχαγγέλου η Κυρούλα Ψαθά!
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη και ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα! Θεωρώ ότι όλες μου οι προσπάθειες ανταμείφθηκαν! Η συστηματική μελέτη, με πρόγραμμα, το πείσμα και η επιμονή είναι τα «μυστικά» και τα «κλειδιά» της επιτυχίας! Αναμφίβολα η όλη διαδικασία είναι τραχεία, ψυχοφθόρα και απαιτεί στερήσεις και θυσίες! Ως γνωστόν όμως μέσα από τις δυσκολίες και τις δοκιμασίες διαμορφώνονται ατσάλινοι χαρακτήρες. Εξάλλου τα αγαθά κόποις κτώνται. Αξίζει ακόμη να προσθέσω ότι πολύτιμοι αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια ήταν η οικογένεια μου, και οι καθηγητές μου οι οποίοι με τη στήριξη, τις συμβουλές, τις γνώσεις και την πείρα τους με βοήθησαν ώστε να πραγματοποιήσω το όνειρο μου»!

Η Δόξα Μαστή του Μιχαήλ και της Μαρίας είναι επίσης μία μαθήτρια από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο), όπου κατάφερε όχι απλώς να πετύχει την εισαγωγή της στη Φαρμακευτική Αθηνών όπως επιθυμούσε με μία πολύ υψηλή βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 18.759 μόρια από Θετική κατεύθυνση, αλλά και να εισαχθεί 4η κατά σειρά!
«Είμαι πολύ χαρούμενη για τη βαθμολογία μου διότι σήμερα δικαιώνονται κόποι αρκετών χρόνων. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου την οικογένειά μου, που αποτελεί το διαρκές στήριγμά μου, το σχολείο μου, τους φίλους μου αλλά και τους δασκάλους και καθηγητές μου από το προνήπιο έως και την Τρίτη λυκείου, γιατί ο καθένας μου έδωσε κάτι μοναδικό. Τα θέματα φέτος ήταν πιο απαιτητικά σε σχέση με των δύο προηγούμενων ετών».

Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης κατάφερε να εισαχθεί με 18.753 μόρια η Μαρία Κωνστάντουρα από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία)!

Η ίδια μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε χαρακτηριστικά «είμαι πολύ ευχαριστημένη και πλέον περιμένω να δω τη σχολή»!

Η Μαρία αναφορικά με τη χρονιά που πέρασε είπε πως «ήταν αγχωτική, κουραστική» και πως χρειάζεται αφοσίωση, ενώ στα παιδιά που θα περάσουν τη δοκιμασία των πανελλαδικών συμβουλεύει «κουράγιο, τελειώνει κάποια στιγμή και μετά έρχονται τα καλύτερα»! Επίσης, τους συμβουλεύει να θέτουν υψηλούς στόχους και να μένουν αφοσιωμένοι.

Ο Αντώνης Ξενάκης, μαθητής του Κολλεγίου Ρόδου, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.657 μόρια μέσω του 2ου επιστημονικού πεδίου, και να περάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα!

«Είμαι ευχαριστημένος από αυτό που πέτυχα» είπε μιλώντας στη «Ροδιακή». Όσο για το πώς βίωσε την προηγούμενη σχολική περίοδο, ήταν αφοπλιστικά ειλικρινής: «Ήταν ξεκάθαρα ένας κουραστικός χρόνος, ο οποίος ουσιαστικά προστίθεται στην προσπάθεια των προηγούμενων ετών. Ήθελε ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και πρόγραμμα. Ήθελε επίσης πειθαρχία γιατί ήταν εύκολο να αποπροσανατολιστείς από τον στόχο».

Ο Αντώνης δεν παρέλειψε να αναφέρει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι τον υποστήριξαν σε αυτό τον «Γολγοθά»: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου σε κάθε βήμα, στους γονείς μου και στην οικογένειά μου γενικότερα, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Επίσης, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που τελείωσαν τη χρονιά και πέτυχαν αυτό που ήθελαν, αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά για την προσπάθειά τους»!

Στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Αθήνα κατάφερε να εισαχθεί η Δέσποινα Μουσάδη από το ΓΕΛ Ιαλυσού πετυχαίνοντας έτσι τους στόχους της! Έχοντας συγκεντρώσει 18.578 μόρια και την υψηλότερη βαθμολογία στο σχολείο της, το ΓΕΛ Κρεμαστής, η Αγγελική Μανωλάκη εισήχθη στη Σχολή Ψυχολογίας Αθηνών!

Η επιτυχία της αυτή την χαροποίησε ιδιαίτερα καθώς ήταν κάτι που το ήθελε από έξι ετών όπως είπε στη «Ροδιακή»!

Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε «όλα τα παιδιά να τα καταφέρουν και να περάσουν εκεί που θέλουν χωρίς άγχος και με μία καλή συνεργασία από τους εκπαιδευτικούς». Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Αγγελική στους καθηγητές του σχολείου και του φροντιστηρίου της, τους οποίους και ευχαρίστησε.

Στην Ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης κατάφερε να εισαχθεί η Ελπίδα Τερεζάκη του Γεράσιμου, μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Ρόδου (Καζούλλειο) και με 18.517 μόρια, μέσω της θετικής κατεύθυνσης!

Η ίδια υπογράμμισε ότι «έχω ανάμεικτα συναισθήματα, ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Νιώθω όμως χαρά και ικανοποίηση για το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου»! Η Ελπίδα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκείνους που την υποστήριξαν σε όλη αυτή την κοπιαστική διαδρομή: «Ήταν μια απαιτητική χρονιά, με πολύ διάβασμα. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστώ τους καθηγητές μου, που ήταν δίπλα μου συνέχεια και την οικογένειά μου».

Στη Φαρμακευτική Σχολή Αθηνών εισήχθη η Ελευθερία Πεστλίκη από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία)!

Το αποτέλεσμα αυτό την κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη – όπως είπε- καθώς κατάφερε να πετύχει το στόχο της!
«Κουράστηκα πάρα πολύ και νιώθω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου και νομίζω ότι όλοι αξίζουν να προσπαθήσουν»!

Η Ελευθερία αναφερόμενη στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές λέει πως «θα είναι δύσκολα, ειδικά για όσους αγχώνονται πολύ αλλά η ανταμοιβή όταν στο τέλος δουν ότι πέρασαν εκεί που ήθελαν δεν συγκρίνεται με την κούραση»!

Η Αγγελική – Ραφαέλα Πίττα του Σάββα από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) επέλεξε τη θεωρητική κατεύθυνση και καθώς συγκέντρωσε 18.432 μόρια πέτυχε την εισαγωγή της στη Νομική Σχολή Αθηνών!

«Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί θέλω να γίνω δικηγόρος. Μόνο αυτό ήθελα εξαρχής δεν ήθελα κάτι άλλο» Αναφερόμενη στη χρονιά που πέρασε η Αγγελική είπε πως «ήταν λίγο δύσκολα γιατί είχε πολύ διάβασμα. Η έκθεση στις εξετάσεις ήταν εύκολη, η ιστορία όμως είχε δυσκολία στις πηγές. Είμαι πολύ ικανοποιημένη πάντως αφού πέτυχα το στόχο μου».

Η Αγγελική στα παιδιά που θα ξεκινήσουν προετοιμασία για την Τρίτη λυκείου είπε πως «δεν χρειάζεται να έχουν καθόλου άγχος αν και είναι πολύ δύσκολο αυτό». Η ίδια εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες για την στήριξη και τη βοήθεια που της παρείχαν, στην οικογένεια και τους καθηγητές της.

Η Ελισάβετ – Λυδία Αλβανάκη του Γεωργίου, μαθήτρια του Κολλεγίου Ρόδου, είχε μια εξίσου εξαιρετική βαθμολογική συγκομιδή, με 18.416 μόρια, μέσω του 2ου επιστημονικού πεδίου καταφέρνοντας έτσι να εισαχθεί στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών όπως επιθυμούσε!.

Με δήλωσή της στη «Ροδιακή» ανέφερε πως «στόχος μου ήταν η σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών για αυτό και θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους καθηγητές μου και όλους όσοι με στήριξαν. Ήταν μια δύσκολη χρόνια με πολύ διάβασμα».

Στην Οδοντιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης πέτυχε η Ιωάννα Γρηγοριάδη του Μανόλη από το Ροδίων Παιδεία με 18.376 μόρια, καταφέρνοντας έτσι να εισαχθεί στη σχολή πρώτης προτίμησής της. Η ίδια χαρακτηρίζει αυτή τη χρονιά δύσκολη αφού απαιτούσε θυσίες, τις οποίες μέχρι αυτή τη διαδικασία δεν είναι συνηθισμένος ένας μαθητής να κάνει, όπως λέει. Το διάβασμα, αυτή την τελευταία χρονιά, απαιτούσε αρκετό χρόνο, αλλά επειδή η ίδια είχε πολύ συγκεκριμένο στόχο δεν της ήταν τόσο ψυχοφθόρο.

Επίσης, δείχνει απολύτως συνειδητοποιημένη αφού γνώριζε ότι γι’ αυτό που θέλει να κάνει η διαδικασία απαιτούσε πολύ διάβασμα. Το άγχος βέβαια ήταν εκεί, κάτι που θεωρεί ότι άδικα συμβαίνει αφού, βλέποντας το τώρα, πιστεύει ότι δεν υπήρχε λόγος. Δεν παραλείπει, επίσης, να τονίσει ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια παίζει η στήριξη από το περιβάλλον, που να είναι τέτοια όμως ώστε να μην προκαλεί άγχος. Όσο για το τι συμβουλεύει αυτούς που ακολουθούν, τους λέει ότι θέλει διάβασμα αλλά εποικοδομητικό και επίσης θα τους έλεγε ότι είναι πολύ μεγάλο λάθος η σύγκριση με τους άλλους!

Ο Νικήτας Τσίννας του Βλάσση από το Ροδίων Παιδεία συγκέντρωσε 18.371 μόρια και πέτυχε την εισαγωγή του στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Αθήνα!

Δηλώνει, βέβαια, ευχαριστημένος αφού δικαιώθηκαν οι κόποι του.

Όσο για το τι πιστεύει ότι χρειάζεται τη χρονιά των πανελλαδικών, υπομονή κα επιμονή λέει ενώ δεν παραλείπει να τονίσει πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια από τους καθηγητές του και το σχολείο αφού πάντα είχε μία στήριξη. Επίσης, θεωρεί ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το υπόβαθρο που αποκομίζει ο μαθητής από τις προηγούμενες τάξεις.

Διάβασμα και ένα στοιχειώδες πρόγραμμα, είναι αυτά που βοήθησαν τον ίδιο τη χρονιά που πέρασε, αλλά δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι δεν χρειάζεται ο μαθητής να είναι…και ρομπότ, απλώς να είναι επικεντρωμένος στο στόχο του.

Επίσης, η στήριξη που είχε από τους γονείς του ήταν πολύ σημαντική και, όπως λέει, είναι σημαντικό να έχει ο μαθητής ανθρώπους που τον στηρίζουν, και καθηγητές και φίλους, αλλά «πάνω απ’ όλα να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου».

Ένας ακόμη μαθητής από το Κολλέγιο Ρόδου, που έσπασε το… φράγμα των 18.000 μορίων (18.332) είναι ο Μιχάλης Καθοπούλης του Ηλία πετυχαίνοντας έτσι να εισαχθεί στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης!

«Σίγουρα νιώθω μια ανακούφιση, αφού τελείωσε η χρονιά!» είπε αρχικά και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι «το αποτέλεσμα ήταν περίπου αναμενόμενο». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για την προσπάθεια».

Για το τέλος δεν ξέχασε να πει και δύο καλές κουβέντες για τους γονείς του και τους συνοδοιπόρους του κατά τη διάρκεια της χρονιάς: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, κυρίως για τη στήριξη και τη συμπαράσταση που μου έδειξαν, αλλά και την πίστη που είχαν στις δυνάμεις μου. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά».

Στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εισήχθη με 18.042 μόρια ο Γιώργος Αχείμαστος του Παναγιώτη από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο)!

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος με το αποτέλεσμα, καθώς νιώθω ότι οι κόποι μου ανταποδόθηκαν. Με τη βοήθεια των καθηγητών και των γονιών μου πέτυχα τον στόχο που είναι η εισαγωγή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στην Αθήνα»!

Στη Σχολή Βιολογίας Κρήτης, πέρασε και ο Άγγελος Παναγιάς του Μιχαήλ από το Γενικό Λύκειο Κρεμαστής με 17.974 μόρια από θετική κατεύθυνση και μίλησε στη «Ροδιακή»: «Φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά για μένα, κουράστηκα πάρα πολύ, δεν υπήρχε πολύς ελεύθερος χρόνος, υπήρχε πολύ άγχος, θυσίασα πολλές από τις επιθυμίες μου και όλα αυτά γιατί ο στόχος μου (σχολή Βιολογίας), ήταν η μεγαλύτερή μου επιθυμία, για αυτό και δεν σταμάτησα να αγωνίζομαι! Θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την ψυχή τους γονείς και τους καθηγητές μου που με στήριζαν κάθε στιγμή και ήταν πάντα δίπλα.

Στα παιδιά που θα δώσουν εξετάσεις του χρόνου θα ήθελα να τους πω να μην τα παρατάνε ποτέ, να έχουν πίστη στον εαυτό τους, επιμονή, υπομονή και να δείξουν δύναμη για αυτό που πραγματικά αγαπάνε»!

Στη Νομική Κομοτηνής εισήχθη με 17.936 μόρια και η Σίλβια-Αγγελική Ντανά του Αλέξανδρου από το Ροδίων Παιδεία!

Για τη χρονιά που πέρασε, λέει ότι είχε αρκετό άγχος αλλά όχι καταστροφικό και δεν έκανε υπερβολές. Μεγάλο ρόλο στην επιτυχία της έπαιξε η συμπαράσταση από τους γονείς και τους καθηγητές της!

Συνολικά οι ώρες που διάβαζε την ημέρα δεν ήταν εξαντλητικές και αυτό το έκανε συνειδητά γιατί γνώριζε ότι στο τέλος δεν θα απέδιδε.

Τώρα, μετά την επιτυχία της αυτή, αισθάνεται ανακούφιση κυρίως γιατί έχουν αντίκρισμα οι κόποι της, όπως επίσης ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη.

Όσο για την επιλογή της Σχολής, κριτήριο για την ίδια ήταν μόνο το αντικείμενο που της αρέσει!

Στη σχολή Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κατάφερε να εισαχθεί ο Γιάννης Σάββας από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) έχοντας συγκεντρώσει 17.851 μόρια!

Ο ίδιος μιλώντας στη «Ροδιακή» δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα καθώς έχει πετύχει το στόχο του, αυτό δηλαδή που ήθελε εξαρχής.

Όσο για τη χρονιά που πέρασε, όπως λέει, διάβασε αρκετά αυτό το χρόνο. Σε ερώτηση, μάλιστα, έχοντας πλέον την εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων κρίνει πως αυτή η διαδικασία, θέλει υπομονή και αρκετό διάβασμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όμως εξίσου πολύ καλά από το Λύκειο Κρεμαστής τα πήγε και η Αλκμήνη Σαπουντζάκη του Γεώργιου, η οποία με 17.732 μόρια από την κατεύθυνση Οικονομίας και Πληροφορικής πέτυχε την εισαγωγή της στη σχολή Πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω το στόχο μου και θα καταφέρω να σπουδάσω αυτό που θέλω, δηλαδή Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης.

Γενικά η χρονιά πέρασε πάρα πολύ γρήγορα, γιατί είχα ένα στόχο και ήθελα πάρα πολύ να περάσω σε αυτή τη σχολή, δεν θα έλεγα ότι πέρασε ευχάριστα αλλά ήρεμα γιατί όλοι ήμασταν πάρα πολύ υποστηρικτικοί μεταξύ μας, και αυτό μας βοήθησε να αποδώσουμε. Τα θέματα μου φάνηκαν φυσιολογικά όπως ήταν πάνω κάτω τα τελευταία χρόνια. Θα ήθελα να πω στα επόμενα παιδιά που θα διαγωνιστούν του χρόνου, να μην τους αγχώνει όλη αυτή η διαδικασία είναι μία χρονιά που θα περάσει γρήγορα και δεν είναι τόσο βασανιστική όπως τη φαντάζονται».

Η Κατερίνα Παπαδοπούλου του Σταύρου, από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου, συγκέντρωσε 17.660 μόρια, μέσω της θεωρητικής κατεύθυνσης και πέτυχε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής!
Επέλεξε να ξεκινήσει με τις ευχαριστίες: «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου, από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή». Αναφορικά με τα συναισθήματά της, είπε: «Νιώθω πολύ ικανοποιημένη και πολύ χαρούμενη. Σίγουρα νιώθω και τεράστια ανακούφιση. Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία, είναι μια ευκαιρία που δίνεται σε κάθε παιδί και μπορεί να την αξιοποιήσει όπως θέλει. Είμαι σίγουρη ότι ο καθένας έχει τον δικό του δρόμο και σύντομα, αργά ή γρήγορα, θα τον βρει»!

Στη σχολή Βιολογίας Κρήτης εισήχθη με 17.649 μόρια η Κοντέσσα – Ιωάννα Ζορπαλά από το 4ο ΓΕΛ Ρόδου και είναι πολύ ικανοποιημένη για αυτό!

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματα των πανελληνίων, οι κόποι ανταμείβονται. Ήταν μία δύσκολη χρονιά αλλά όλα πήγαν κατ’ ευχήν!

Στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου εξετάσεις πραγματικά να πω κουράγιο και υπομονή και να ξέρουν ότι μία ειλικρινής προσπάθεια θα ανταμείψει τα όνειρα και τις προσπάθειες τόσων ετών»!

Στη Νομική Σχολή Κομοτηνής κατάφερε όμως να εισαχθεί και η Ζωή-Κυρούλα Ματζάνου του Δημητρίου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) με 17.609 μόρια από τη Θεωρητική κατεύθυνση!
«Ήταν μια δύσκολη χρονιά με πολύ άγχος και κούραση. Τα θέματα ήταν απαιτητικά και για τους καλά προετοιμασμένους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου για τη βοήθειά τους και την οικογένεια και τους φίλους μου για την υπομονή και την υποστήριξή τους στην προσπάθειά μου» είπε στη «Ροδιακή» η Ζωή.

Στην Πάτρα στην σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών κατάφερε να εισαχθεί η Μαρίνα Μέντου από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) με 17.591 μόρια!

Δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της η Μαρίνα Μέντου, η οποία πήρε θετική κατεύθυνση με μαθηματικά, και κατάφερε να πετύχει τον στόχο της!

Μιλώντας στη «Ροδιακή» δηλώνει πολύ ικανοποιημένη απ’ αυτά που έγραψε καθώς είναι παραπάνω από αυτό που περίμενε.

Όσο για το αν κουράστηκε, είπε ότι τον τελευταίο χρόνο ήταν λίγο κουραστικά καθώς προς το τέλος ήταν πολύ πιεστικά αλλά τα έβγαλε εις πέρας!

Στην ΑΣΟΕ στη σχολή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας κατάφερε να εισαχθεί ο Παναγιώτης Λογοθέτης του Νεκταρίου και της Ματίνας από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) με 17.406 μόρια!
Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με την επιτυχία του αυτή, αφού αυτό ήταν που ήθελε, ενώ ερωτηθείς αν αυτή ήταν μια δύσκολη χρονιά, απαντάει…χαλαρά λέγοντας ότι δεν τα βρήκε δύσκολα ωστόσο προς το τέλος και λίγο πριν τις εξετάσεις αγχώθηκε, κάτι που θεωρεί ότι του στοίχισε για το κάτι παραπάνω.

Εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα είχε και ο Θανάσης Καράβας του Κολλεγίου Ρόδου, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην ΑΘήνα με 17.208 μόρια!
Στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική Πειραιά κατάφερε να εισαχθεί και ο Μάρτης Τσουκαλάς του Πέτρου, από το Κολλέγιο Ρόδου, με 16.856 πετυχαίνοντας έτσι το στόχο του!
Μιλώντας στη «Ροδιακή» τόνισε ότι «ήταν μια δύσκολη διαδικασία, γιατί απαιτούσε πολύ χρόνο και διάβασμα».

Παράλληλα δεν ξέχασε και εκείνους που στάθηκαν δίπλα του: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την οικογένεια μου και τους καθηγητές μου, που με βοήθησαν στην προσπάθειά μου. Θα ήθελα επίσης να πω καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που πέρασαν αυτή τη δύσκολη δοκιμασία και εύχομαι οι κόποι τους να ανταμειφθούν».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει και ο Νίκος Βλαχάκης του Αντωνίου και της Ξένιας, καθώς πέρασε εκεί που ήθελε, Φιλολογία Ρεθύμνου, με 15.000 μόρια από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιοχανία)!

Όπως είπε στη «Ροδιακή», είναι πολύ χαρούμενος γιατί τελικά η προσπάθειά του ευοδώθηκε!

Σε ερώτηση αν κουράστηκε πολύ αυτό το χρόνο, απάντησε ότι μπορούσε και καλύτερα αλλά για το αποτέλεσμα που έφερε είναι ικανοποιημένος καθώς η Σχολή τον ικανοποιεί πάρα πολύ αφού ήταν αυτό που ήθελε.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ
Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων που μετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς προέβη στην ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια, στους Δωδεκανήσιους μαθητές που απέδειξαν γι' ακόμη μια φορά με τις επιδόσεις τους, ότι οι νησιώτες έχουν μεγάλες ικανότητες και διαπρέπουν.

Συγχαρητήρια και στις οικογένειες των επιτυχόντων που πέρασαν την δύσκολη αυτή περίοδο δίπλα στα παιδιά και μοιράστηκαν την αγωνία και την προσπάθειά τους, αλλά και στους καθηγητές και τις καθηγήτριες που στηρίζουν τα παιδιά στα βήματά τους στην εκπαίδευση.

Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία από εδώ και πέρα σε κάθε επιλογή σας.
Να μας κάνετε πάντα Υπερήφανους. Σε όσα παιδιά δεν ήταν τα αποτελέσματα τα αναμενόμενα, θυμίζουμε ότι υπάρχουν πάντα επιλογές για σταδιοδρομία σε πολλά επίπεδα εκπαίδευσης.

Μην ξεχνάτε ότι το μέλλον είναι δικό σας και οι επιλογές είναι πολλές.

Πάντα να έχουμε στο μυαλό μας, ότι για όλα χρειάζεται Αγώνας , προσπάθεια επιμονή και τόλμη. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ
«Οι κόποι και οι θυσίες μαθητών και γονέων, γεννούν πάντοτε μεγάλες προσδοκίες, αλλά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες. Τα παιδιά μας, αποτελούν το μοναδικό υγιές και ελπιδοφόρο μέλλον του τόπου μας.

Εκείνα περιμένουμε να αγωνιστούν για να αλλάξουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο περιβάλλον.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και το ταξίδι ξεκινά. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα είναι γεμάτο όνειρα και αξέχαστες αναμνήσεις. Η ανακοίνωση των βάσεων ανοίγει τα φτερά των δικών μας παιδιών για την υλοποίηση του μεγαλύτερου στόχου.

Μέσα από την καρδιά μου, εύχομαι σε όλους όσοι είχαν την ευκαιρία να νιώσουν αυτή τη χαρά, να την απολαύσουν και να σεβαστούν στην κάθε τους στιγμή τον κόπο και την αγωνία των δικών τους ανθρώπων. Συγχαρητήρια και καλό ταξίδι στη νέα σας συναρπαστική διαδρομή».

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές: Ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων

Αύξηση βάσεων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2023: Σε ποιες σχολές πέρασαν οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες

Πανελλαδικές: Ανακοινώνονται σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

Πανελλαδικές 2023 - Σάρωσαν τα Ροδιτόπουλα σε επιτυχίες- Πώς έγραψαν οι μαθητές από τα σχολεία του νησιού μας

Πανελλαδικές: Αύριο στη μια οι ανακοινώσεις για τις βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Από 15 έως 23 Ιουνίου η εγγραφή για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών