Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες απο τους τοπικούς άρχοντες

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των πανελλήνιων εξετάσεων, απευθύνουν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, ο δήμαρχος Ρόδου Φ. Χατζηδιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος, ο δήμαρχος Καλύμνου κ. Ι. Γαλουζής, η δημοτική σύμβουλος Λέρου, Κατερίνα Εμμανουήλ και η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής:

O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες που κατάφεραν, έπειτα από μια διαρκή προσπάθεια, να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και μια πλούσια φοιτητική ζωή. Πολλά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στους μαθητές εκείνους που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τους στόχους τους. Η ζωή είναι γεμάτη με δεύτερες ευκαιρίες και το μέλλον τους ανήκει.

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ
“Η  εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αποτελεί την δικαίωση μιας μακρόχρονης και επίμοχθης προσπάθειας, προετοιμασίας, αγώνα και αγωνίας για την κατάκτηση των στόχων και των επιδιώξεων των αποφοίτων της Μέσης  Εκπαιδεύσεως.

Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες, στους γονείς και στους καθηγητές, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά σ’ αυτήν την επιτυχία. Στην νέα σας πορεία στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σας ευχόμαστε, καλό ξεκίνημα, καλές σπουδές, καλή πρόοδο. Η γνώση χρειάζεται αντοχές και κουράγιο.
Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όσους προσπάθησαν αλλά δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη ζωή δίνονται πάντα δεύτερες ευκαιρίες.

Ωστόσο, οι επιλογές, οι ευκαιρίες και οι εξετάσεις στη ζωή είναι πολλές για όλους. Προχωρήστε, ως ενήλικοι πολίτες, με το βλέμμα μπροστά, με δύναμη, και υπευθυνότητα. Η ζωή, η νεότητα, η δημιουργία, το μέλλον είναι δικό σας. Εκπληρώσετε τους σκοπούς και τα όνειρά σας, με ήθος, με αξίες και ιδανικά για την ολοκλήρωση της προσωπικότητας σας.
Τα θεμέλια της επιτυχίας είναι: Γνώση, εργασία, εντιμότητα.
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος”.

O ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισακτέων στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος προέβει στην παρακάτω δήλωση:
«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους/ις επιτυχόντες/ούσες στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας. Η επιτυχία τους είναι μεγάλη και τη μοιράζονται οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Στον αγώνα για κατάκτηση της γνώσης ανοίγουν καινούργιους δρόμους και εύχομαι ολόψυχα να έχουν καλή σταδιοδρομία, επιτυχίες στη ζωή τους και να ικανοποιηθεί κάθε ατομική και συλλογική προσδοκία.

Ιδιαίτερες ευχές και επαίνους απονέμω στα παιδιά της Δωδεκανήσου, όπου είχαμε πολλές επιτυχίες και απέδειξαν -για μια ακόμα φορά- το δυναμισμό και το σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η περιοχή μας.
Απευθύνομαι και στους νέους και στις νέες που δεν πέτυχαν τους στόχους τους, επισημαίνοντας ότι η ζωή θα τους δώσει πολλές ευκαιρίες και έχουν τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν. Δε χωρά απογοήτευση, ούτε πίκρα. Όλοι μας οφείλουμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, να διατηρούμε την ελπίδα ζωντανή και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο.»

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
“Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από το Υπουργείο Παιδείας των βάσεων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Γαλουζής επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που εξασφάλισαν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Χώρας μας.
Η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί την ηθική επιβράβευση των  αγώνων τους και το εφαλτήριο για ένα νέο και ελπιδοφόρο  ξεκίνημα.

Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στις οικογένειες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές, τους συμπαραστάθηκαν στις αγωνίες και τους καθοδήγησαν στην πορεία τους προς την επιτυχία.
Καλή πρόοδο στις σπουδές τους και καλή σταδιοδρομία με πολλές επιτυχίες στο μέλλον”,

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
“Εύχομαι από καρδιάς, θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους των νησιών μας, που είδαν τους κόπους τους να ευοδώνονται, πετυχαίνοντας την είσοδό τους, στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας!  Η δική σας επιτυχία δίνει σε όλους μας χαρά, αλλά και την ελπίδα ότι καμιά δυσκολία δεν μπορεί να εμποδίσει αυτούς, που μοχθούν και κοπιάζουν πραγματικά, να επιτύχουν τους στόχους τους!
Καλές σπουδές και καλή πρόοδο σε όλους!
Μας κάνατε υπερήφανους!!!!

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης στους γονείς και στις οικογένειές τους, γιατί με πολλές θυσίες καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται στο δυσβάσταχτο κόστος της προετοιμασίας των παιδιών, για αυτές τις εξετάσεις, που είναι το πρώτο σκαλοπάτι για την εκπλήρωση των ονείρων τους και τη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία!

Συγχαρητήρια επίσης, στους εκπαιδευτικούς μας, που, παρά τις τραγικές ελλείψεις του εκπαιδευτικού μας συστήματος, στηρίζουν τα παιδιά μας, και στέκονται δίπλα τους, πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την επίπονη προσπάθεια, αλλά και στην απαιτητική από κάθε άποψη δοκιμασία των εξετάσεων!

Για όσους δεν τα κατάφεραν, να ξέρετε πως η ζωή επιφυλάσσει στον καθένα πολλές ευκαιρίες.
Ίσως είναι η ώρα για αναδιάρθρωση δυνάμεων και επαναπροσδιορισμό των στόχων σας!
Η ζωή είναι μπροστά σας και είναι δική σας!
Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν αποφασίσετε! !!!

Κατερίνα Εμμανουήλ
Νηπιαγωγός  
Δημοτική Σύμβουλος Λέρου”.

Η ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
«Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δωδεκανήσου που κατάφεραν με πείσμα και εργατικότητα να ανταποκριθούν με επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018. Ξεκινά σήμερα μια νέα, δημιουργική και ουσιαστική περίοδος στη ζωή σας. Σας συγχαίρουμε, μαζί με τις οικογένειές σας και τους καθηγητές σας, που στάθηκαν πλάι σας, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά από τα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου που και φέτος με όλες τις δυσκολίες, πάλεψαν και πολλά τα κατάφεραν κάνοντας περήφανους όλους εμάς.

Η φοιτητική ζωή θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε γνώσεις, δύναμη, νέες εμπειρίες  για τη μετέπειτα ζωή σας. Αξιοποιείστε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια των σπουδών σας. Να έχετε πάντα στο μυαλό σας το γαλάζιο του Αιγαίου, την ιστορία του αλλά και την πρόσκληση, να το υπηρετήσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας με τον καλύτερο τρόπο!  Από όλους εσάς περιμένουμε τα καλύτερα! Επίσης, θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν σε αυτές τις εξετάσεις.

Οι ευκαιρίες της ζωής δεν σταματούν στα 18 χρόνια!  
Με επιμονή, χωρίς φόβο αλλά με πάθος,  να πιστέψουν στα όνειρα τους, να διεκδικήσουν και να κερδίσουν το «παιχνίδι» της ζωής! Το πεπρωμένο μας το καθορίζουμε εμείς! Με απόλυτη προσήλωση στο στόχο σας, να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε!  
Καλή συνέχεια σε όλους». 

Για τη ΝΟ.Δ.Ε Δωδ/σου ΝΔ
Ο Πρόεδρος
Παύλος Μπακίρης”