Έλαμψαν κι εφέτος οι επιτυχίες στα Πανεπιστήμια

Ικανοποιημένοι σε εντυπωσιακό ποσοστό είναι κι εφέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα Λύκεια της περιοχής μας, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι η δοκιμασία αυτή τη χρονιά στα περισσότερα από τα επιστημονικά πεδία ήταν πολύ πιο δύσκολη από τα προηγούμενα χρόνια, κατάφεραν να πετύχουν υψηλούς στόχους.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο προϊστάμενος εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, σημείωσε ότι το γενικό συμπέρασμα και η αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων, δείχνει ότι οι μαθητές με τις επιδόσεις τους, έδειξαν ότι είναι προσανατολισμένοι στον στόχο τους και ότι μπόρεσαν να καταφέρουν σπουδαία αποτελέσματα.

Ο κος Παπαδομαρκάκης, στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στις σπουδαίες και σημαντικές διακρίσεις που υπήρξαν και έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, σημειώνοντας ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι οι σχολές που κατάφερε να εισαχθεί ο καθένας, αλλά να αξιοποιήσει σωστά τις ευκαιρίες που τώρα θα παρουσιαστούν μπροστά του.
Ανακοινώσεις για το αποτέλεσμα των εξετάσεων εξέδωσαν επίσης οι διευθυντές σχολείων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων:

ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ
«Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου Γενικού Λυκείου  Ρόδου) συγχαίρει  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018 (επιτυχόντες  και μη επιτυχόντες), τους άξιους καθηγητές τους, τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες τους σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτή τη διαδικασία βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Σημασία έχει η προσπάθεια, ο αγώνας και η διεκδίκηση.                                                                                                            

Σχετικά με τα αποτελέσματα της  εισαγωγής μαθητών του ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ  στα ΑΕΙ: Οι μαθητές και οι μαθήτριες του   ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟΥ (1ου ΓΕΛ Ρόδου) για μια ακόμη χρονιά είχαν μεγάλες επιτυχίες  στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Σε σύνολο 104 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  οι  επιτυχόντες ήταν 95  (ποσοστό 92%).                                                                                                            
Μεταξύ των επιτυχόντων είχαμε πολλές επιτυχίες στις λεγόμενες Μεγάλες Σχολές: Ιατρική-Φαρμακευτική,  Νομική,  Πολυτεχνείο, Φιλολογικές και σχολές Ψυχολογίας, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μαθηματικών.                                                                                       
Επίσης πολλοί μαθητές ήταν επιτυχόντες στις Οικονομικές σχολές, Πληροφορικής και όλες τις σχολές που ήταν πρώτη επιλογή των υποψηφίων.                                                                                                                   
Κλείνοντας ένα μεγάλο «ΜΠΡΑΒΟ» στα παιδιά μας, στις οικογένειές τους, στους άξιους καθηγητές του σχολείου που ήταν αρωγοί καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής τους πορείας  στο ΒΕΝΕΤΟΚΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ.
Καλή δύναμη και καλές σπουδές σε όλους».

ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΡΟΔΟΥ
«Με πολύ μεγάλη επιτυχία διαγωνίστηκαν και στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι του 3ου ΓΕΛ Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) προσθέτοντας άλλο ένα κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών. Το ποσοστό εισαγωγής στα Ανώτατα Ιδρύματα είναι πολύ υψηλό, αγγίζοντας το 84%.

Για μια ακόμη φορά  η προσπάθεια των μαθητών/-τριών  αλλά και η σωστή καθοδήγηση από το έμπειρο διδακτικό προσωπικό με την υλική και ηθική συμπαράσταση του οικογενειακού τους περιβάλλοντος έφεραν αποτελέσματα πολύ καλύτερα από τον πανελλήνιο δείκτη, επιβεβαιώνοντας αφενός τον ζήλο και την προσπάθεια των μαθητών μας και αφετέρου την επί σειρά ετών συστηματική και ουσιαστική προετοιμασία τους. Ιατρική, Φαρμακευτική, Ηλετρολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονική, Βιολογία, Νομική, Φιλολογία… είναι μερικές από τις σχολές – τμήματα επιτυχίας των μαθητών μας.

Οι τελειόφοιτοί μας, συνεχίζοντας την παράδοση των προηγούμενων ετών, ξεχώρισαν σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις, πέτυχαν το στόχο τους, εισήχθησαν σε σχολές της πρώτης επιλογής τους και σε μεγάλο βαθμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι το 80% των επιτυχόντων εισήχθησαν σε ΑΕΙ και το υπόλοιπο 20% σε ΑΤΕΙ.
Ιατρική-Φαρμακευτική: 3 μαθητές/-τριες
 Πολυτεχνικές σχολές: 12 μαθητές/-τριες
 Νομική: 2 μαθήτριες
 Φιλοσοφική: 10 μαθητές/-τριες
 Φυσικομαθηματικές σχολές: 7 μαθητές/-τριες
 Χρηματο-οικονομικά: 23 μαθητές/-τριες»
 
1ο ΕΠΑΛ Ρόδου
«Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου, και ο Διευθυντής του σχολείου αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν δημόσια τους μαθητές τους που επέτυχαν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 
Είκοσι πέντε (25) συνολικά μαθητές φέτος εισήχθηκαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, πολλοί από αυτούς στη σχολή της πρώτης τους προτίμησης και κάποιοι από αυτούς μάλιστα σε σχολές υψηλής ζήτησης (Πολυτεχνείο, Πανεπιστήμιο Πειραιά). Οι επιτυχίες των παιδιών πρέπει να επισημάνουμε ήρθαν χωρίς φροντιστηριακή βοήθεια και αντιμετωπίζοντας οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πάνω από το ένα τρίτο των μαθητών μας είναι αναγκασμένοι να εργάζονται παράλληλα με τη φοίτησή τους στο σχολείο και πολλά από αυτά προέρχονται από μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες μεταναστών. Σε αυτούς τους μαχητές της ζωής ευχόμαστε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία, το μέλλον είναι δικό τους.
 Για το σύλλογο διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου
Ο Δ/ντής 
Καραμήτσας Ι.».

2ο ΕΠΑΛ Ρόδου
«Συγχαίρουμε τους μαθητές του σχολείου μας για τις επιτυχίες τους:
ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΧΑΝΙΑ), ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ), ΟΙΚΟΝ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΡΟΔΟΣ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ), ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ), ΑΣΤΕ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ), ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ), ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ & ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ), ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ»

ΕΣΠΕΡΙΝΟ  ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ
Σε ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Εσπερινού Λυκείου Ρόδου κ. Τάσος Χαμουζάς αναφέρει:
«Από τη θέση του διευθυντή του Σχολείου έχω σήμερα την τιμή να εκφράσω τα θερμά ειλικρινή συγχαρητήρια για τις επιτυχίες του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ρόδου (Βενετοκλείου) στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις όχι μόνο στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες, αλλά και σε όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων! Η χαρά και η ικανοποίηση που βιώνουμε ξεκινά από το καταπληκτικό ομαδικό, συνεργατικό, εσπερινό και ιδιόμορφο μικροκλίμα που διαμορφώνουμε μαζί διδάσκοντες και διδασκόμενοι χωρίς εκπτώσεις στην παιδαγωγική πράξη και στο ερμηνευτικό κριτήριο που λέγεται άνθρωπος.

Εδώ όλες οι σχολές που πέτυχαν οι μαθητές και μαθήτριές μας:
1. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ)
2. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΡΟΔΟΣ)
3. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΟΔΟΣ)
4. ΙΑΤΡΙΚΗΣ (ΠΑΤΡΑ)
5. ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ (ΑΣΤΕΡ)
6. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΡΟΔΟΣ)»