Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη  η επιτροπή περιβάλλοντος

Συνεδρίασε χτες με τηλεδιάσκεψη σε Ρόδο και Σύρο η επιτροπή περιβάλλοντος της περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου και εξέτασε τρέχοντα θέματα που αφορούσαν θέματα των νησιών μας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της επιτροπής αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης τόνισε ότι κατά τις συνεδριάσεις της επιτροπής εξετάζονται πάντα πολύ σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη των νησιών μας.

Η χτεσινή συνεδρίαση μάλιστα είχε πολλά και σοβαρά θέματα τόσο για τις Κυκλάδες όσο και για τα Δωδεκάνησα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Φλεβάρης ξεχωρίζουν δύο έργα για την περιοχή μας που αφορούν συγκεκριμένα τη Χάλκη και τη Νίσυρο.

Και τα δύο έχουν έναν κοινό παρανομαστή καθώς άπτονται της επεξεργασίας λυμάτων.
«Κάθε νησί πρέπει να έχει εκ του νόμου και επί της ουσίας τις αναγκαίες υποδομές. Η επεξεργασία λυμάτων είναι από τα πιο βασικά που πρέπει να υπάρχουν και μεριμνούν γι’ αυτό τόσο οι δημοτικές αρχές όσο και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τα θεσμικά όργανα που διαθέτει όπως η συγκεκριμένη επιτροπή.

Έτσι για το νησί της Χάλκης τροποποιήθηκε και είναι σε ισχύ η μελέτη για το έργο επεξεργασίας των λυμάτων ενώ εγκρίθηκε και για το νησί της Νισύρου η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων.
Τα συγκεκριμένα έργα ζήτησαν και οι δήμαρχοι των νησιών, και τα δημοτικά συμβούλια και οι κάτοικοι» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.