Μπορεί να έρθει στη Ρόδο  το Ευρωπαϊκό του τζούντο

Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση μπορεί να φιλοξενήσει η Ρόδος το 2020 και συγκεκριμένα το μήνα Ιούνιο.

Η ανάπτυξη του τζούντο στην περιοχή μας από τους συλλόγους αλλά και το επίπεδο από άποψη εγκαταστάσεων θα παίξει σημαντικό ρόλο ώστε να έρθει στη Ρόδο ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αυτό θ’ αφορά κατά πάσα πιθανότητα την κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων και θα γίνει στο κλειστό της Καλλιθέας, πιστοποιώντας την ικανότητα της Ρόδου να είναι οικοδέσποινα σπουδαίων συναντήσεων.

Το κλειστό αυτό μπορεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, για τη διαμόρφωση ενός χώρου που θα λειτουργήσει ως προθερμαντήριο, αλλά κι άλλου είδους εργασίες, να υποδεχτεί κορυφαίους αθλητές όπως κι αθλήτριες της κατηγορίας για την ανάδειξη νικητών σε μια διοργάνωση που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων από τη Ρόδο και όχι μόνο.  Ήδη έχουν σταλεί από την πλευρά των αρμοδίων στο νησί μας τα πρώτα έγγραφα για να εκτιμηθούν από τους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Την περασμένη βδομάδα άλλωστε, με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης Στέφανου Κυριαζή, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Τζούντο Δημήτρη Θεοδωρογλάκη, τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Ηλιάδη και τον Μιχάλη Χατζηνικολάου, προπονητή του ροδίτικου αθλητικού ομίλου «Φλόγα» και συζήτησε μαζί τους τη διεξαγωγή στη Ρόδο των παραπάνω αγώνων.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση από τον μο, την ίδια διοργάνωση διεκδικούν πόλεις της Ελλάδας και χώρες όπως η Κροατία και η Τουρκία, ωστόσο όπως δήλωσε ο δήμαρχος, η απόλυτα επιτυχής διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων τα τελευταία χρόνια τοποθετεί τη Ρόδο στο επίκεντρο του διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος.