Έντονο το ενδιαφέρον και φέτος

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το επίσημο πρωτάθλημα ανδρών στη Ρόδο! Με τον εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών για την προσεχή διοργάνωση, το χειμερινό τουρνουά μπάσκετ του Ροδίων Άθλησις προσελκύει περισσότερο κόσμο απ’ ό,τι τα τοπικά πρωταθλήματα που χρόνο με το χρόνο συρρικνώνονται.

Την περασμένη Δευτέρα έγινε η πρώτη συνάντηση μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής του 4ου εργασιακού τουρνουά και των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος. Στην περσινή διοργάνωση, είκοσι ομάδες δήλωσαν συμμετοχή. Είκοσι δήλωσαν «παρών» και φέτος, με τον οριστικό αριθμό συμμετεχόντων να ξεκαθαρίζει στις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών.

Παρόντες οι τροπαιούχοι, με πλήρη ομάδα το ΤΕΕ
Η περσινή νικήτρια του τουρνουά, ομάδα του Βενετοκλείου, θα είναι και φέτος παρούσα στους αγώνες του Ροδίων Άθλησις ενώ, μετά την περσινή του αποχή, το ΤΕΕ κατεβαίνει κανονικά, με τον «αέρα» του νικητή στο ανοιχτό τουρνουά του ΔΟΠΑΡ που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου.
Όλες οι δυνατές ομάδες είναι επίσης παρούσες. Modela, Ιβίσκος, Underdogs, Χαβαλένθια, Νιοχώρι, Διγενής Κοσκινού by Κολλέγιο Ρόδου, Panthers B.C., Epavlis, Buzzer Beaters, Αστυνομία, Smallball και Airball όπως επίσης και οι Blue Celtics με το Χορόσπιτο Πυλιώνας που συναντήσαμε στην καλοκαιρινή διοργάνωση του ΔΟΠΑΡ.
«New entries» στο τουρνουά, τουλάχιστον όσον αφορά στο όνομα, είναι οι Σταυρός Καλυθιών, Pirates, Villanova City και Kronos Security.

Με δύο Ομίλους
Το τουρνουά του Ροδίων Άθλησις είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με πέρσι, δηλαδή στις αρχές Οκτωβρίου. Οι διοργανωτές επισημαίνουν πως οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.
Εφόσον οι ομάδες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία, το τουρνουά «κλείνει» με τις παραπάνω ομάδες και τη δημιουργία δύο ομίλων. Προσθήκη ομάδας θα πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση αποχώρησης κάποιας εκ των ανωτέρω.