Έργα στον καταυλισμό ζητούν να γίνουν οι Ρομά

Να γίνουν έργα βελτίωσης των υποδομών στον καταυλισμό  των τσιγγάνων στο Καρακόνερο, ζητά ο εκπρόσωπός τους, με επιστολή του στον δήμαρχο Ρόδου κ.Φ. Χατζηδιάκο.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε
Σε συνέχεια των επιστολών που έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του οικισμού των Ρομά και την αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε τα μέλη της κοινότητας μας βαθμιαία και ομαλά στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν κατατεθειμένα αιτήματα προς τον δήμο μας για τα εξής πολύ σοβαρά και κατεπείγοντα θέματα:

1. Όσον αφορά την υγιεινή διαβίωσή μας χρειαζόμαστε κατεπειγόντως τρεις πράσινους κάδους και έναν μπλε, σακούλες σκουπιδιών ανακύκλωσης καθώς και την τακτική τους αποκομιδή από την διεύθυνση καθαριότητας.
2. Κορυφαίας σημασίας θεωρούμε την μεταφορά των 46 παιδιών των καταυλισμών και την διανομή τους στα σχολεία τους για το προσεχές σχολικό έτος, ώστε να εξασφαλιστεί η κατά το μέγιστο δυνατό σίγουρη περαίωση της σχολικής χρονιάς κάτι το οποίο συμβάλλει στην περαιτέρω κοινωνικοποίησή τους.
3. Σημαντικό είναι ακόμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και των μαθημάτων να υπάρξει παροχή ηλ. ρεύματος για να μπορούν τα παιδιά-μαθητές να μελετούν τα μαθήματά τους.
4. Στρώσιμο του δρόμου-εισόδου του οικισμού και επίστρωση με χαλίκι-γαρμπήλι. Διαστάσεις 300μ.Χ8.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος
Ευριπίδης Στηροκλέας».