Να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΗ ζητά ο πρόεδρος της Κατταβιάς

Να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΗ ζητά ο πρόεδρος της Κατταβιάς

Να γίνουν προσλήψεις στη ΔΕΗ ζητά ο πρόεδρος της Κατταβιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 538 ΦΟΡΕΣ

Την πρόσληψη προσωπικού πρωτίστως από την κοινότητα Κατταβιάς, ζητά από τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Νικόλαος Ζαννετάκης.

Αναφορικά με το θέμα έστειλε χθες επιστολή στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε,
Μετά το πρόβλημα που προέκυψε στις μονάδες 3, 4 και 5 του ΑΗΣ Ρόδου, ξεκίνησε λίγο πρόωρα η λειτουργία του νέου ΘΗΣ Ν. Ρόδου (ΑΗΣ Κατταβιάς), μπαίνοντας στο σύστημα παραγωγής του νησιού, προκειμένου να καλυφθεί το κενό ισχύος και να αποφευχθούν οι περιοδικές διακοπές, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.

Συμμεριζόμενοι τις απόψεις του Σωματίου Εργαζομένων “ΖΕΥΣ” ΔΕΗ Α.Ε., αλλά και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, όπως αυτές σας διατυπώθηκαν με το από 03/08/2018 έγγραφό τους, είμαστε αντίθετοι, στο θέμα της μετάθεσης 20 μόνιμων υπαλλήλων, από άλλους σταθμούς, την οποία ο ίδιος ζητήσατε, με το ΓΔ/Π/2278 και από 31-07-2018 δικό σας Υ.Σ.

Χωρίς να θέλουμε να δυσχεράνουμε την ομαλή λειτουργία του νέου ΘΗΣ, πιστεύουμε ότι, 5 με 6 κατάλληλα καταρτισμένοι και έμπειροι τεχνικοί, από μετάθεση, θα μπορούσαν άριστα να εκπαιδεύσουν τους νεοπροσληφθέντες, που ούτως ή άλλως, έχουν το χρόνο να το κάνουν, λόγω και της συνύπαρξής τους, για αρκετό καιρό ακόμη, με τον ανάδοχο εργολάβο.

Εξάλλου, για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη μετακινηθεί 3 μισθωτοί και οι 20 επιπλέον που ζητάτε, θα καλύψουν το 1/3 περίπου της προβλεπόμενης δύναμης του σταθμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ντόπιο εργατικό δυναμικό.

Μετά τα ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε όλες εκείνες τις ενέργειες, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες πρόσληψης του υπολειπόμενου μόνιμου προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητα, ως πάγιο αίτημα της Τοπικής Κοινωνίας, αλλά και δέσμευση της ΔΕΗ Α.Ε, απέναντί της, μειώνοντας παράλληλα, τον αριθμό των μισθωτών, που προτίθεστε να μετακινήσετε, από άλλες μονάδες, στον απολύτως αναγκαίο.

Η πρόσληψη ατόμων, πρωτίστως από την Κοινότητα της Κατταβιάς, όπως προαναφέραμε, είναι πάγιο αίτημα της Κοινωνίας μας και δίνει κίνητρα στους νέους μας, να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Όπως αντιλαμβάνεστε, επιμένουμε σε αυτό και περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας.
Πάντα στη διάθεσή σας

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας
Ζαννετάκης Νικόλαος».

Διαβάστε ακόμη

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου