Στο εδώλιο δύο αδέλφια κατηγορούμενα για ληστεία

Για ληστεία κατά συναυτουργία κατηγορούνται δύο αδέλφια ηλικίας 35 και 39 ετών, τα οποία θα δικαστούν τον Σεπτέμβριο στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, οι δύο άνδρες κατηγορούνται για ληστεία που φέρονται να είχαν διαπράξει πριν από τρία χρόνια σε βάρος συμπολίτη μας ,από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Η υπόθεση αυτή είχε εκδικαστεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Απρίλιο του 2017, όπου ο συνήγορος υπεράσπισής τους κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος είχε ζητήσει αναβολή της δίκης, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό και έτσι τα δύο αδέλφια καταδικάστηκαν ερήμην σε κάθειρξη 8 ετών έκαστος με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση, η οποία θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβρη, όμως εκκρεμούσε σε βάρος του 35χρονου και του 39χρονου η συγκεκριμένη καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου.
Έτσι στα μέσα Ιουλίου 2017 οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διά του συνηγόρου τους κ. Παναγιωτακόπουλου κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που τους έχει επιβληθεί, η οποία και εξετάστηκε τον Ιούνιο 2018 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και την έκανε δεκτή, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο άνδρες φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.
Σημειώνεται πως οι ίδιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και για άλλες υποθέσεις κυρίως ζωοκλοπής για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί.