Διευκόλυνε Αφγανή  να ταξιδέψει στο εξωτερικό

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει τον Σεπτέμβρη, 52χρονος από την Αθήνα που κατηγορείται ότι διευκόλυνε 34χρονη Αφγανή, η οποία διέμενε παράνομα στη χώρα μας,  να αναχωρήσει με αεροπορική πτήση από τη Ρόδο στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της αδελφής του.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις 19 Σεπτεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ενάμιση χρόνο, ο 52χρονος αν και δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη, είχε κριθεί ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, φυλάκιση 3 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 21.000 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το πρωτόδιοκο δικαστήριο έκρινε ένοχη ερήμην και την 34χρονη αλλοδαπή για παράνομη κατοχή πλαστού εγγράφου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ, την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 22 Μαΐου 2012 το μεσημέρι η 34χρονη αλλοδαπή επιχείρησε να ταξιδέψει από το νησί μας με πτήση αεροπορικής εταιρείας στο εξωτερικό κάνοντας χρήση δελτίου ταυτότητας που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Έγινε όμως αντιληπτή από αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Ρόδου, συνελήφθη και από την προανάκριση προέκυψε πως την ταυτότητα της την είχε δώσει έναντι του ποσού των 200 ευρώ ο 52χρονος από την Αθήνα, και η ταυτότητα ανήκε στην αδελφή του! Μάλιστα ο ίδιος είχε έρθει στη Ρόδο από τον Πειραιά μαζί με την  34χρονη Αφγανή ακτοπλοϊκώς για το σκοπό αυτό και την ημέρα της σύλληψής τους το μεσημέρι τη συνόδευσε στο αεροδρόμιο προκειμένου να τη διευκολύνει να ταξιδέψει παράνομα στο εξωτερικό.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 52χρονος, ενώ στην κατοχή και των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Ένα (1) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
•    Μια (1) κάρτα επιβίβασης
•    Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
•    Δυο (2) κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος των συλληφθέντων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά τις απολογίες τους η Αφγανή αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους και ο 52χρονος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.