Τα μελλοντικά αστέρια του παγκόσμιου τένις στη Ρόδο

Με την ημερομηνία διεξαγωγής της τριεθνούς συνάντησης Rhodes Tennis Cup 2018 να κοντοζυγώνει (13-16 Σεπτεμβρίου), ο Ροδιακός  Όμιλος Αντισφαίρισης, έχοντας στο πλευρό του την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), προετοιμάζεται παράλληλα γι’ ακόμα μία σπουδαία διοργάνωση στις εγκαταστάσεις του.

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις ITF Senior (διεθνές τουρνουά άνω των 35 ετών) το 2017 και 2018, η Ρόδος ανεβάζει τον πήχη και φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει με ένα ITF junior (under 18). Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση που αφορά στο μέλλον του αθλήματος, δηλαδή σε αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών που αγαπούν το τένις και ονειρεύονται διακρίσεις όπως οι πρόσφατες του Τσιτσιπά στον Καναδά. Το εν λόγω τουρνουά δόθηκε για πρώτη φορά στη Ρόδο από τη Διεθνή Οµοσπονδία (ITF) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οµοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ανέλαβε τη διοργάνωση δύο παγκόσμιων τουρνουά για τενίστες κάτω των 18 ετών, το ένα στη Ρόδο και το άλλο στη Μυτιλήνη, με επιχείρημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας την ανάγκη συμπαράστασης των νησιών του Αιγαίου που σηκώνουν καθημερινά το βάρος από τις μεταναστευτικές ροές με μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα.

Στη Ρόδο η διοργάνωση αγκαλιάστηκε άμεσα από όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς τα τμήματα τουρισμού του Δήμου και της Περιφέρειας έχουν επενδύσει στον αθλητικό τουρισμό με αρκετά καλά αποτελέσματα. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την περιοχή, καθώς θεωρείται από τις ιδανικές διοργανώσεις που συνδυάζουν τον τουρισμό με τον αθλητισμό.

Ευχή όλων η επιτυχής διεξαγωγή του τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως 7 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ, στην περιοχή Καρακόνερο, των 5 green set, 2 clay και 1 carpet γηπέδων.

Οι οιωνοί φαίνονται ευνοϊκοί καθώς στην ITF στην κατηγορία των αγοριών οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 100 ενώ στα κορίτσια τις 70.