Θέμα εκλογών απασχόλησε  τη δημοτική πλειοψηφία

Οι επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές απασχόλησαν τη δημοτική πλειοψηφία Ρόδου, στην καθιερωμένη της συνεδρίαση, προχθές το βράδυ, με την πλειοψηφία των μελών της να εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, χωρίς να αποφεύγονται πάντως και… οι διαφαινόμενες απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ευκαιρία που τα περισσότερα θέματα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θεωρούνταν «ρουτίνας», ένα εκ των πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου, ήταν εκείνος που πρότεινε να συζητηθεί το θέμα των εκλογών και πώς θα πορευτεί η παράταξη. Άλλωστε, αυτή είναι μία κουβέντα που τελευταία γίνεται συχνά σε συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων.
Όπως είπε, λοιπόν, ο κ. Παλαιολόγου, μπορεί να είναι νωρίς ακόμα, ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται κινήσεις από αντιπάλους στην κούρσα για το Δήμο της Ρόδου, όπως την ανακοίνωση από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας της υποψηφιότητας του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη ενώ, βεβαίως, εδώ καιρό έχει ανακοινώσει τη δική του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα» κ. Στράτος Καρίκης.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, ότι τη στήριξή της στο πρόσωπο του Δημάρχου εξέφρασε η πλειοψηφία των μελών, όπως οι κ.κ. Γιώργος Πόκιας, Μιχάλης Παλαιολόγου, Αγαπητός Πάλλας, Μιχάλης Χριστοδούλου, Δημήτρης Καρατζιάς, Δημήτρης Τσίκκης, Δημήτρης Παρασκευάς, Στέφανος Κυριαζής, όπως και οι κυρίες Άννα Ζωάννου και Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Σημειώνεται ότι κατά τη συζήτηση δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί ο κ. Σάββας Διακοσταματίου και ο κ. Γιώργος Κακούλης, δίχως να σημαίνει κάτι αυτό. Θετικά εκφράστηκαν και οι κ.κ. Γιάννης Κούρτης και Σάββας Καλαθενός, οι οποίοι όμως μένει να αποφασίσουν τι θα κάνουν.
Ο κ. Βασίλης Ψυλλάκης εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για προσωπικούς λόγους, αν και είναι νωρίς ακόμη, ενώ επίσης για προσωπικούς λόγους ενδέχεται να αφήσει την Αντιδημαρχία η κα Βάσω Ξεπαπαδάκη.

Στους προβληματισμένους φέρεται να συγκαταλέγεται ο κ. Σωτήρης Πετράκης ενώ σε εκείνους που έχουν απομακρυνθεί από την παράταξη εδώ και καιρό είναι, βέβαια, οι πρώην Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Περδίκης, Δώρος Κωνσταντίνου και Στέργος Παρδαλός.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, το κλίμα προχθές το βράδυ θεωρήθηκε καλό, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προβληματισμός αφού όλα δείχνουν ότι η κούρσα για το Δήμο της Ρόδου κάθε άλλα παρά εύκολη θα είναι και για τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αισιόδοξος και ενωτικός εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, τονίζοντας όμως και εκείνος ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, ωστόσο θα πάνε όλοι μαζί.
Ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι είναι νωρίς ακόμη για ν’ ανακοινωθούν ονόματα και διαφώνησε με την πρόταση κάποιων να βγουν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και να κάνουν δηλώσεις στήριξης προς το πρόσωπό του αφού αυτό ίσως εκληφθεί ως ανησυχία από πλευράς μελλοντικών αντιπάλων.
Ο κ. Ψυλλάκης, πάντως, είπε ότι οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων θα πρέπει να βγουν και να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Δήμαρχο. Σε διαφορετική περίπτωση, εφόσον δηλαδή κάποιοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν με την παράταξη, θα πρέπει να το πουν τώρα και να παραιτηθούν από την «καρέκλα».