Να επανέλθει το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ

Να επανέλθει το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ

Να επανέλθει το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Έγινε συζήτηση προχθές το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, για τον Δήμο και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα όσα ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. Ρόδου προχθές το βράδυ, η οποία κύλησε σε αρκετά καλό κλίμα ενώ συζητήθηκαν και αρκετά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας για το Δήμο.

Καταρχήν, το θέμα ΦΠΑ τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ροδίων Όραμα», κ. Στράτο Καρίκη, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι μετά την έξοδο από το μνημόνιο, είναι ευκαιρία να ανοίξει και πάλι το θέμα του ΦΠΑ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο και για φοροελαφρύνσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενημέρωσε ότι σε καλό δρόμο βρίσκεται η πρωτοβουλία που, ως γνωστόν, είχαν αναλάβει οι ΠΕΔ Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, που ανέθεσαν σε εξειδικευμένο γραφείο να καταρτίσει πρόταση, η οποία εστάλη στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωβουλής, δηλαδή μετέφεραν το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ενημέρωση που είχε ο κ. Χατζηδιάκος, από συνάδελφό του, το θέμα της επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά μας, παραμένει ανοιχτό στα Ευρωπαϊκά όργανα.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, τόνισε ότι τα δεινά των μνημονίων παραμένουν και ότι το ζήτημα του ΦΠΑ είναι αίτημα όλου του λαού και πρέπει να συζητιέται.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...»
Να μην... παρασυρθεί επειδή κάποιοι ξεκίνησαν τις προεκλογικές εξόδους πολύ νωρίς, συμβούλευσε τον Δήμαρχο ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΡΟ.ΔΗ.», κ. Γιάννης Γιαννακάκης. Όπως είπε, πολύ κακώς γίνεται αυτό γιατί είναι πολύ νωρίς και κάλεσε τον Δήμαρχο να μην παρασυρθεί η Δημοτική Αρχή.
Απαντώντας ο κ. Χατζηδιάκος, είπε ότι, πράγματι, πολύ νωρίς άρχισαν κάποιοι τον προεκλογικό αγώνα ωστόσο ο ίδιος δηλώνει, και για την πλειοψηφία και για τη μειοψηφία του δ.σ., ότι «έχουμε δρόμο πολύ μπροστά μας». Μάλιστα, έκανε μνεία και στα τέσσερα χρόνια που κλείνει αυτές τις ημέρες η παρούσα δημοτική θητεία, τα οποία χαρακτήρισε παραγωγικά.

Προετοιμασία για το χειμώνα
Ο κ. Γιαννακάκης, έθεσε ακόμη και το θέμα της προετοιμασίας των υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει του χειμώνα, τονίζοντας ότι πρέπει να αρχίσει ο Δήμος να προετοιμάζεται από τώρα. Ο Δήμαρχος απάντησε, όμως, ότι φέτος υπάρχει μία ασάφεια καθώς η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης του καθαρισμού των ρεμάτων περιήλθε στην Περιφέρεια και από μία συζήτηση που έκαναν με τον Επίτροπο, κατέληξαν στο ότι μπορεί ο Δήμος να υλοποιήσει τις εργασίες που έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορεί μετά να πληρωθεί ο εργολάβος.

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του δ.σ., κ. Στέργος Στάγκας, ο οποίος είναι και σύμβουλος επί τεχνικών θεμάτων της Περιφέρειας, τόνισε ότι οι υπηρεσίες της τελευταίας εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τα ρέματα άμεσα.

Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του δ.σ. θα γίνει για το θέμα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, η οποία, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λειτουργία της στο μέλλον επειδή στα τέλη του χρόνου λήγει το καταστατικό της.

Προχθές το βράδυ, ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Αγαπητός Πάλλας, είπε ότι είχαν συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο θέμα ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η Εταιρεία προσφέρει πολλές υπηρεσίες και ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία πολύ καλή διαχείριση.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, πάντως, ο Δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι είτε θα γίνει παράταση του καταστατικού της Εταιρείας είτε θα λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε ακόμη

Σύσκεψη χθες στον δήμο για τον νόμο που αφορά τον αιγιαλό και την παραλία

Ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. ο μόνιμος πληθυσμός στα χωριά και τα νησιά μας

Δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης: Οποιος σπέρνει ανέμους...

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ημερίδα "Από τον ρεπόρτερ του 19ου αιώνα στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης" της ΕΣΗΕΠΗΝ

Ο καιρός έβαλε φρένο στην περιοδεία Κασσελάκη

Ευρωεκλογές: Η Δόμνα Μιχαηλίδου υπεύθυνη στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου για τον συντονισμό δράσεων της Ν.Δ.

Ξεκινούν οι συναντήσεις σχολής γονέων της Κινητής Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στον Αρχάγγελο

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου