Επιστολή αποφάσισε να στείλει το δημοτικό συμβούλιο για τις προσλήψεις στη ΔΕΗ

Με «δυνατή φωνή» το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, στη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ, ομόφωνα αποφάσισε να αποστείλει αυστηρή επιστολή προς τη ΔΕΗ, ζητώντας να γίνουν προσλήψεις στο νέο εργοστάσιο από την περιοχή της Κατταβιάς.

Το θέμα εισηγήθηκε ομόφωνα, εκτός ημερησίας διατάξεως, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας ενώ ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, είπε ότι είναι καλύτερα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο, αντί μίας επιστολής ή ενός ψηφίσματος.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι πρέπει η φωνή του Δήμου να είναι δυνατή, να υπάρξει απόφαση του δ.σ. αλλά και να σταλεί αυστηρή επιστολή προς τη ΔΕΗ. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κ. Τάκης Πότσος, είπε ότι κανένας δεν διαφωνεί με αυτό, σημείωσε ωστόσο ότι είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής που θα υποχρεώσει τη ΔΕΗ να προχωρήσει στις προσλήψεις ντόπιου προσωπικού.

Τελικά, εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ενέργειας του Δήμου, που υπογράφει ο κ. Πόκκιας, και είναι η παρακάτω:

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο (ΘΗΣ Ν. Ρόδου), ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες και ήδη από τον Ιούλιο του 2018, σταδιακά ξεκίνησε η λειτουργία του και η τροφοδότηση του συστήματος παραγωγής του νησιού με φορτία από αυτό.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η πλήρης στελέχωσή του από προσωπικό, επιστημονικό, τεχνικό και εργατικό, αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του.

Διαχρονικά η διοίκηση της ΔΕΗ έχει δεσμευτεί για κατά προτεραιότητα προσλήψεις εντόπιου προσωπικού ως αντιστάθμισμα στην κατασκευή αυτού του εργοστασίου. Δυστυχώς όμως, ενώ οι προσλήψεις καθυστερούν, η διοίκηση της ΔΕΗ με το α’ σχετικό, αποφάσισε αντί αυτών των προσλήψεων να προβεί σε μετάθεση 20 μόνιμων υπαλλήλων από άλλους σταθμούς, ακυρώνοντας τη διαχρονικά επαναλαμβανόμενη δέσμευσή της για νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κατά προτεραιότητα από την περιοχή που αυτό λειτουργεί.

Κατόπιν αυτών, το Δ.Σ. καλείται με απόφασή του να:
• στηρίξει τόσο το αίτημα της Τ.Κ. Κατταβιάς, όσο και τον ΕΚΡ
• ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ να ακυρώσει την απόφαση μετάθεσης των 20 μόνιμων υπαλλήλων από άλλους σταθμούς,
• απαιτήσει την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού από την περιοχή, όπως έχει δεσμευτεί από την αρχή.