Μετά την πίστα, το χώμα...

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους μπαίνουν οι αθλητές και οι αθλήτριες από τα σωματεία ποδηλασίας της Ρόδου μιας και την ερχόμενη βδομάδα (7-9 Σεπτεμβρίου)  θα γίνει στο ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Ανδρών-Γυναικών αλλά και το Όμνιουμ Παίδων-Κορασίδων κι Εφήβων-Νεανίδων. 

Όμως η δράση δεν σταματά, αφού στη Ρόδο και συγκεκριμένα σε δασικές διαδρομές στον Άγιο Σουλά θα πραγματοποιηθεί από την ΤΕ-ΕΟΠ το Τοπικό Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας για όλες τις κατηγορίες. 
Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για σήμερα αλλά τελικά θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ώστε να μπορεί το Δασαρχείο, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική να διαθέσουν προσωπικό, όταν θα έχει αραιώσει κάπως η τουριστική κίνηση. 

Αν και το Πανελλήνιο της κατηγορίας αυτής πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες τον Ιούλιο, οι διοργανωτές συνεχίζουν να δίνουν νέες ευκαιρίες σε όλους τους ποδηλάτες και τις ποδηλάτισσες του νησιού μας για συμμετοχή. 

Οι αγώνες Mountain Bike & Cross Country πρόκειται να γίνουν στο πάρκο Αγίου Σουλά, για Μίνι Μικρά, Μίνι Μεγάλα, Παμπαίδες-Παγκορασίδες, Παίδες-Κορασίδες, Έφηβους-Νεανίδες και Άνδρες-Γυναίκες, καθώς επίσης και Μάστερ με ώρα έναρξης στις 9.30. 

Περισσότερα στοιχεία για τον αγώνα: 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Δασικοί δρόμοι – μονοπάτια 
1. Διαδρομή 700 μέτρα ανά γύρο: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ - ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ 
2. Διαδρομή 800 μέτρα ανά γύρο: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
3. Διαδρομή  1200 μέτρα ανά γύρο: ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ: 
Μίνι Μικρά Έναρξη 09:30, διάρκεια αγώνα 15'
Μίνι Μεγάλα:  Έναρξη 09:50, διάρκεια αγώνα 20'
Παμπαίδες - Παγκορασίδες: Έναρξη 10:15, διάρκεια αγώνα 30'
Παίδες - Κορασίδες: Έναρξη  11:00, διάρκεια αγώνα 40'
Γυναίκες – Νεανίδες: Έναρξη 12:00, διάρκεια αγώνα 45'
Άνδρες – Έφηβοι:  Έναρξη 13:00, διάρκεια αγώνα 60' 
Μάστερς: Έναρξη 14:10, διάρκεια αγώνα 50'

Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού αθλητών-τριών κάθε κατηγορίας, θα γίνουν οι προβλεπόμενες συγχωνεύσεις,  όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. άρθρο 1.4.020 έως 1.4.023. Θα γίνει σχετική ενημέρωση στο Τεχνικό Συνέδριο.  
Το πρόγραμμα μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας 2018. 
Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να στείλουν φόρμα συμμετοχής, συμπληρωμένη καθώς και το όνομα του Αρχηγού και προπονητή της ομάδας.
Η Τ.Ε. Δωδεκανήσου δε φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιαδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία  μέχρι την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:00 στο email: 
tedodekanisou@gmail.com. Σωματείο που δεν συμπληρώσει την συνημμένη φόρμα συμμετοχής και δεν την καταθέσει μέσα στην προθεσμία, δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες. 

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:  Παρασκευή 12/9/2018 ώρα 20:00 στα γραφεία της Τ.Ε.Δ στο Δημοτικό Στάδιο Διαγόρας. 
Η παρουσία των εκπροσώπων ή/και προπονητών των  ομάδων είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο τεχνικό συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί που αναφέρονται στην δήλωση συμμετοχής του κάθε σωματίου.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. για την Ορεινή Ποδηλασία.
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:  Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησή της.
ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Παπανικόλας Σταμάτης.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 
Στις κατηγορίες (Αντρών-Γυναικών-Έφηβων-Νεανίδων και ΜΑΣΤΕΡΣ ) στον 1ο νικητή απονέμεται, κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο και δίπλωμα και στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα.
Στις κατηγορίες (Παίδων – Κορασίδων - Παμπαίδων -Παγκορασίδων Μίνι Μεγάλα - Μίνι Μικρά) επιπλέον των παραπάνω στον 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία: τηλ. 6944633636 (Παπασταματάκης Γιάννης).