Ο Δρόμος της Νίκης  ως θεσμός στην Τάφρο

Η 95 ΑΔΤΕ, με τη στήριξη της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου και τον Δήμο Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), συνδιοργανώνουν τον 2ο Αγώνα Δρόμου 5.000μ. Μεσαιωνικής Τάφρου με την επωνυμία «Δρόμος Νίκης 2018», την Πέμπτη  6 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00.

Οι διοργανωτές, εκτός από τους συμμετέχοντες δρομείς από την 95 ΑΔΤΕ και τα Σώματα Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), προσβλέπουν και στους  ανεξαρτήτους δρομείς, ελεύθερους ασκούμενους, καθώς και σε μέλη συλλόγων άλλων αθλημάτων και κοινωνικών ομάδων, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν. Αφετηρία και τερματισμός στον αγώνα θα είναι το Θέατρο στη Μεσαιωνική Τάφρο και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ενήλικοι δρομείς καθώς και οι ανήλικοι που έχουν γεννηθεί από το 2001 έως το 2004.

Οι λεπτομέρειες του αγώνα βάσει της προκήρυξης:
«Όλοι οι συμμετέχοντες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι ανεξάρτητοι Δρομείς και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες, συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Δηλώνετε υπεύθυνα, ότι έχετε υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είστε απολύτως υγιείς για να συμμετέχετε στον 2ο Αγώνα Δρόμου Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου “ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018”. Αποδέχεστε πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας στον αγώνα, όπως πτώσεις (που μπορούν να προκληθούν κατά την επαφή με άλλους συμμετέχοντες), κακές καιρικές συνθήκες κτλ.

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας. Ακόμα δίνετε την έγκρισή σας στους διοργανωτές, να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες σας ή βίντεο από τον αγώνα, ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή, χωρίς να έχετε καμία οικονομική απαίτηση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έναρξη εγγραφών ορίζεται η 3η Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Δευτέρα.
Λήξη των εγγραφών έχει οριστεί η ημέρα του Αγώνα ‘’ΔΡΟΜΟΣ ΝΙΚΗΣ 2018’’ Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:45. (Η Γραμματεία εκείνη την ημέρα θα ανοίξει για τις τελευταίες εγγραφές στις 16:45).
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται για το Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας στο γραφείο του Σχη κ. Βασιλειάδη Χρήστου (95 ΑΔΤΕ) κιν.: 6936832295 τηλ.:2241055170email: 95adte@gmail.comκαι για τους πολίτες στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου υπόψη του Τεχνικού Διευθυντή Κου Διακονικόλα Σάββα, τηλ.-fax: 2241030145, email: segasdod@gmail.com
Σημείωση: Σε περίπτωση προβλήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κ. Σάββα Διακονικόλα, Διευθυντή του Αγώνα και Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο 22410 30145 ή στο 6942475735.
Ταυτόχρονα με την Υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής Δηλώνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στη  δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση αποστολής, μόνο του εντύπου της δήλωσης συμμετοχής, η Ο.Ε. δεν θα κάνει αποδεκτή τη δήλωση συμμετοχής και ο/η δρομέας δεν θα συμμετέχει στον αγώνα. (Εξαιρούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες των σωματείων της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ που φέρουν δελτίο ιατρικώς θεωρημένο).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Οι διοργανωτές προχώρησαν σε μια μικρή τροποποίηση της διαδρομής προς διευκόλυνση των δρομέων κατά την αναστροφή τους και συνολικά η περιγραφή της είναι η ακόλουθη:
Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” μέσα στη Μεσαιωνική Τάφρο και με κατεύθυνση προς την είσοδο/έξοδο της Τάφρου. Μετά την εκκίνηση 40μ. η κατεύθυνση είναι ελαφρώς δεξιά πάνω στο φυσικό χορτάρι. Μετά από  210 μέτρα θα γίνει μία αναστροφή αριστερά με  κατεύθυνση το Θέατρο όπου έγινε η εκκίνηση. Περνάμε μπροστά από το Θέατρο και κατευθυνόμαστε όπως πηγαίνει η διαδρομή της Τάφρου μέχρι την άλλη είσοδο-έξοδο όπου είναι τα ταξί του Μανδρακίου πίσω από το Ήχος και Φώς. Εκεί έχουμε αναστροφή και επιστρέφουμε προς το Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” ξανά. Περνάμε πίσω από το Θέατρο και επαναλαμβάνουμε την διαδρομή όπως στην αρχή μέχρι την αναστροφή. Φτάνουμε μέχρι την είσοδο-έξοδο και κάνουμε την αναστροφή για να τερματίσουμε μπροστά στο Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”. Η διαδρομή έχει ελαφριές ανηφόρες και κατηφόρες. Αποτελείται κυρίως από χώμα, χαλίκια πετρώδη, και φυσικό γρασίδι. Η διαδρομή είναι ακριβώς 5.000 μέτρα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
 Θα υπάρχει ένας (1) σταθμός ανεφοδιασμού νερού στο 2,5 χλμ. λίγο μετά την αναστροφή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης Σταθμός Τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει και στην Αφετηρία-Τερματισμό στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου ‘’Μελίνα Μερκούρη’’.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου θα φροντίσει για τον έλεγχο κατά τη διάρκεια του αγώνα και τη χρονομέτρηση των δρομέων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επίσημα μετά την καταγραφή τους και θα δημοσιευθούν.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
Το αργότερο 20΄ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει εάν θέλουν να αφήσουν τα πράγματά τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού.  
Μπορούν να τα παραδώσουν σε ειδική σακούλα, που θα τους διανεμηθεί και να αναγράψουν ή να κολλήσουν πάνω τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους. Μετά το πέρας των αγώνων, μπορούν από το ίδιο σημείο να τα παραλάβουν με τον αριθμό συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.
Προσοχή: η σακούλα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.

ΕΠΑΘΛΑ
Κύπελλα απονέμονται στον Πρώτο Άνδρα και στην Πρώτη Γυναίκα.
Μετάλλια απονέμονται στους Τρεις Πρώτους κάθε κατηγορίας (Άνδρες-Γυναίκες – Παίδες - Κορασίδες).
Διπλώματα απονέμονται στους Έξι Πρώτους κάθε κατηγορίας.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο αγώνας θα καλυφθεί υγειονομικά από γιατρούς, νοσοκόμους και ασθενοφόρο της 95 ΑΔΤΕ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ
Οι αριθμοί θα παραλαμβάνονται εκείνη τη στιγμή από τη γραμματεία των αγώνων.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ
Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στα δύσκολα σημεία της διαδρομής και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης που καλύπτει τη διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από:
1)     Συνταγματάρχη (ΠΖ) Κ. ΒασιλειάδηΧρήστο Διευθυντή 7ου ΕΓ.
2)     Πρόεδρο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου Κ. Βασίλειο Ζήκα.
3)     Πρόεδρο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. Κ. Κυριαζή Στέφανο.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Τεχνικός Υπεύθυνος ορίζεται: ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων Δωδεκανήσου  του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Κος Διακονικόλας Σάββας (Διευθυντής του Αγώνα),  σύμφωνα με το άρθρο 121 σελίδα 48 και άρθρο 250 σελίδα 257 των κανονισμών Αγώνων Στίβου και Τεχνικών Διατάξεων του ΣΕΓΑΣ και της ΙAAF, έκδοση 2018-2019 και σε συνεργασία με τον Αλυτάρχη του Αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ (έκδοση 2018-2019).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
95 ΑΔΤΕ: τηλ.: 2241055170,
email: 95adte@gmail.com
Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-2241030145. ΒΥΡΩΝΟΣ 1, ΡΟΔΟΣ, 85100
EMAIL: segasdod@gmail.com».