Ρόδος-Αθήνα, 5χλμ. δρόμος…

Για μια ακόμα χρονιά θα έχουν την ευκαιρία οι καλύτεροι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας από τους αγώνες 5.000μ. των Run Greece να συμμετάσχουν στον τελικό της διοργάνωσης στη διαδρομή των 3.000μ. την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου Αθηνών. Έτσι, και ο αγώνας της Ρόδου την 14η Οκτωβρίου θα έχει τους δικούς του εκπροσώπους στη διοργάνωση βάσει και της σχετικής προκήρυξης από τους διοργανωτές, στην Αθήνα την 11η Νοεμβρίου.

Περισσότερα για τον αγώνα:
«Ο ΣΕΓΑΣ διεξάγει και φέτος τον Τελικό Αγώνα RUN GREECE "Αγώνας Δρόμου 3χλμ ERGO", κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται επί της Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Ζαχάρωφ, ακριβώς στο 39,195χλμ της Αυθεντικής Μαραθώνιας Διαδρομής, ενώ τερματίζει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στον Τελικό Αγώνα RUN GREECE δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο αθλητές-αθλήτριες που προκρίθηκαν από τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. κάθε σταθμού της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Να είναι κάτοικοι της σχετικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει η πόλη διεξαγωγής εκάστου αγώνα RUN GREECE για διάστημα μεγαλύτερο (ή τουλάχιστον) των 12 μηνών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (υποβάλλεται σχετική υπεύθυνη δήλωση).

2. Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του Τελικού RGR, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου του έτους διεξαγωγής του.

3. Να έχουν καταταγεί σε θέση πρόκρισης, ανά ηλικιακή κατηγορία, σ’ έναν αγώνα 5 χλμ. της σειράς RUN GREECE του τρέχοντος έτους.
Για την ηλικιακή κατηγορία 18-34 θα προκρίνονται τέσσερις άνδρες (4) και τέσσερις (4) γυναίκες, ενώ για τις 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55.59 και 60+ από ένας (1) αθλητής και μια (1) αθλήτρια. Έτσι από κάθε Περιφέρεια θα παίρνουν το εισιτήριο της συμμετοχής 10 άνδρες και 10 γυναίκες.

4. Οι προκρινόμενοι θα πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε μια από τις παρακάτω αγωνιστικές διαδρομές που είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από IAAF/ΑIMS και ΣΕΓΑΣ και να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις:
• Run Greece, Λάρισα - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ηράκλειο - 5km, (10km) *
• Run Greece, Καστοριά - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ιωάννινα - 5km, (10km) *
• Run Greece, Αλεξανδρούπολη - 5km, (10km) *
• Run Greece, Ρόδος - 5km, (10km) *
• Run Greece, Πάτρα - 5km, (10km) *

* Αν σε μια από τις ηλικιακές κατηγορίες του αγώνα των 5 χλμ. δεν υπάρχει αποδεδειγμένα καμία συμμετοχή που να καλύπτει τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τότε ο προκρινόμενος-μένη θα συμπληρώνεται από την αντίστοιχη ηλικιακή κατηγορία του αγώνα των 10 χλμ. και αν δεν υπάρχει και εκεί, από την αμέσως προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία του Αγώνα Δρόμου 5χλμ ή 10χλμ (εφόσον υπάρχει), κατά σειρά ηλικίας (από τη μεγαλύτερη ηλικία προς τη μικρότερη της κατηγορίας) και εναλλάξ από τα 5 χλμ. και 10χλμ. εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Τον συντονισμό των ομάδων ανά Περιφέρεια, τις δηλώσεις συμμετοχής, όλες τις σχετικές διαδικασίες, όλα τα σχετικά με τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή, καθώς και οτιδήποτε έχει σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στον Τελικό Αγώνα Run Greece έχει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κάθε Περιφέρειας.
Κανένας αθλητής-αθλήτρια και για κανένα λόγο δεν έχει δικαίωμα να δηλωθεί και να συμμετέχει εάν δεν έχει προκριθεί σύμφωνα με τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Θα διεξαχθεί ένας αγώνας 3χλμ. που θα συμμετάσχουν όλες οι παραπάνω αναφερόμενες ηλικίες, αλλά θα γίνει ξεχωριστή κατάταξη Ανδρών και Γυναικών χωρίς ηλικιακές κατηγορίες (μια γενική για Άνδρες και μια γενική για Γυναίκες).
Οι βαθμοί του/της νικητή-τριας (Ανδρών - Γυναικών), είναι 70 βαθμοί, όσο και το σύνολο των συμμετεχόντων (70 Άνδρες και 70 Γυναίκες).

Στη συνέχεια για κάθε επόμενο τερματίσαντα, οι βαθμοί θα μειώνονται κατά 1 (69 βαθμοί για τον/τη δεύτερο-η, 68 βαθμοί για τον/την τρίτο-η κ.ο.κ). Το άθροισμα των βαθμών των τερματισάντων κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών θα είναι το σύνολο των βαθμών για την ομαδική κατάταξη κάθε ομάδας Ανδρών και Γυναικών.
Επίσης θα δοθούν χρηματικά έπαθλα μέσω του Μεγάλου Χορηγού του Run Greece, Wind Hellas, στις νικήτριες ομάδες της Ομαδικής βαθμολογίας Ανδρών και Γυναικών, που με απόφαση των νικητριών ομάδων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιφέρειας από την οποία προέρχονται.

Ο ΣΕΓΑΣ με την αρωγή του Χορηγού του Αγώνα Δρόμου 3χλμ, της ERGO Ασφαλιστικής, θα φροντίσει για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή (full board) των δρομέων που θα συμμετάσχουν, αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα. Κάθε ομάδα θα αποτελείται το ανώτερο από 10 άνδρες και 10 Γυναίκες και 1 συνοδό.»

Η διαδρομή του αγώνα 5.000μ. στη Ρόδο:
«Εκκίνηση: - Όλες οι διαδρομές έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού, στον Βωμό της Πατρίδας.
- Αφετηρία και τερματισμός: επί της παραλιακής λεωφόρου Ελευθερίας, μπροστά στον βωμό της πατρίδας, μεταξύ Ευαγγελισμού και Περιφέρειας.
- Με κατεύθυνση την παραλιακή λεωφόρο της Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) προς Ακταίον, Νέα Αγορά, σταθμό ταξί, πριν την πλατεία Νεωρίου στροφή αριστερά επί του κράσπεδου με κατεύθυνση τον φάρο του Αγίου Νικολάου.

- Στο τέλος του κρασπέδου και πριν τον φάρο Αγίου Νικολάου, αναστροφή δεξιά, άνοδος της ράμπας προς το επάνω διάζωμα (δρόμο).
- Μπροστά από τους Μύλους, κατεύθυνση προς την έξοδο και τη συμβολή με λεωφόρο Ελευθερίας- Πύλη Ελευθερίας, αριστερά πύλη ταρσανά, δεξιά ακτή Σαχτούρη επί του οδοστρώματος.
- Κατεύθυνση προς το τουριστικό λιμάνι, στροφή δεξιά ακολουθώντας το οδόστρωμα παράλληλα με τα τείχη (κυκλοφοριακή κατεύθυνση οχημάτων) με κατεύθυνση τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Αυστραλίας – Καναδά – Βύρωνος – στροφή δεξιά (αρχή της Βύρωνος).

- Άνοδος της Βύρωνος παράλληλα με τον μαντρότοιχο του Δημοτικού Σταδίου Ρόδου, μέχρι τη συμβολή (ρολόι σταδίου) της Βύρωνος με τις οδούς Βενετοκλέων και αρχή της λεωφόρου Δημοκρατίας.
- Δεξιά με κατεύθυνση την καθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου.
- Διαδρομή επί της λεωφόρου Δημοκρατίας (έχοντας δεξιά μας το πάρκο και την Τάφρο της Μεσαιωνικής Πόλης).

- Διασχίζουμε τη συμβολή με την οδό Ναβαρίνου (αριστερά) και λιθόστρωτο προς την πύλη Ντ’ Αμπουάζ (δεξιά) με κατεύθυνση τη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου (αριστερά) και δεξιά την Αρχή της Εθνάρχου Μακαρίου.

- Διασχίζουμε τη διασταύρωση με την Αλ. Διάκου (αριστερά) και Αλ. Παπάγου (δεξιά) και φθάνουμε στην πλατεία Κύπρου, διασταύρωση των οδών Γρ. Λαμπράκη (αριστερά), Γαλλίας (άνοδος προς την πλατεία Κύπρου) και Τάρπον Σπρίνγκς (δεξιά).
- Διασχίζουμε την πλατεία Κύπρου συνεχίζοντας την Εθνάρχου Μακαρίου προς την έξοδο στην παραλιακή λεωφόρο Ελευθερίας (7ης Μαρτίου) και εν συνεχεία αριστερά προς το σημείο τερματισμού.
- Τερματισμός.»