Νησιώτικο στιλ θα έχει το περίπτερο της περιφέρειας

Νησιώτικο στιλ θα έχει το περίπτερο της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου στην έκθεση τουρισμού του Λονδίνου η οποία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 5 έως 11 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 162.000 ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου. Η αποσφράγισή τους θα γίνει στις 26 του μήνα.

Στο περίπτερο της περιφέρειας, θα φιλοξενηθούν σχεδόν όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, καθώς η World Travel market, είναι βαρόμετρο για τον τουρισμό όλων των νησιών, όπως και η έκθεση ITB στο Βερολίνο. Εκεί οι τουριστικοί επιχειρηματίες από όλη την περιφέρεια θα έχουν συναντήσεις με τους συνεργάτες τους στους τουριστικούς οργανισμούς και θα καταγράψουν την πρώτη εικόνα για την επόμενη τουριστική περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλική αγορά καταγράφει και φέτος αύξηση στη Ρόδο, όμως η περιφέρεια δεν αποσκοπεί μόνο στην προσέλκυση βρετανών τουριστών. Στη διοργάνωση συμμετέχουν και πολλές χώρες καθώς η WTM είναι διεθνής και συγκεντρώνει όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, οι οποίοι διεκδικούν μερίδιο από την αγορά τουρισμού.

Tur natur 2018
Παράλληλα με 10 νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Ρόδο, την Κω, την Λέρο, την Αστυπάλαια, την Τήνο, την  Αμοργό, την Κέα, την Μήλο, την Άνδρο και την Αντίπαρο συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην έκθεση Tour Natur 2018 στο Düsseldorf της Γερμανίας που ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου και λήγει σήμερα Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου.
Η TOUR NATUR αποτελεί τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων. Εστιάζει στην πεζοπορία, που αποτελεί το αγαπημένο χόμπι περίπου 40 εκατομμυρίων Γερμανών αλλά και σε υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες από την αναρρίχηση μέχρι την ορεινή ποδηλασία και το κανό.  Περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες επισκέφθηκαν το 2017 την Tour Natur, ενώ πήραν μέρος περίπου 5000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο και 275 εκθέτες.

Η ΠΝΑΙ ανοίγει ένα νέο κύκλο συμμετοχών σε τουριστικές εκθέσεις την περίοδο 2018-2019 από το Düsseldorf, στοχεύοντας σταθερά στην ανάδειξη του ανεξάντλητου τουριστικού πλούτου, των φυσικών ομορφιών και των ειδικών μορφών τουρισμού που διαθέτουν τα νησιά.

Για τη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην TOUR NATUR, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε: «Αποτελεί στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής μας Αρχής η ανάδειξη του τουριστικού πλούτου των νησιών μας και ενίσχυση της θέσης τους απέναντι στον ανταγωνισμό. Ανοίγουμε ένα νέο κύκλο συμμετοχών στις τουριστικές εκθέσεις από το Ντίσελντορφ για την περίοδο 2018-2019 και φέρνουμε σε πρώτο πλάνο τις μοναδικές δυνατότητες που διαθέτουν οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου για αθλητικές δραστηριότητες στη φύση.
Η εξειδικευμένη έκθεση “Tour Natur”, είναι από τις σημαντικότερες στο είδος της και αποτελεί τον ιδανικό τόπο για να αναδειχθεί το πολυσχιδές τουριστικό μας προϊόν».