Αλλαγή δεομένων στους Αιγαιοπελαγίτικους

Μια παράγραφο άλλαξε στην προκήρυξη των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου της Κω η οργανωτική επιτροπή φέτος και αφορά τις δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών-αθλητριών. Ως γνωστό, ο αριθμός των εκπροσώπων του κάθε συλλόγου με κάλυψη εξόδων προκύπτει από τη θέση του στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ την προηγούμενη χρονιά, έχοντας όμως το δικαίωμα να στείλει κι επιπλέον άτομα στην αποστολή, αρκεί να τους εξασφαλίσει ο ίδιος μετακίνηση, διαμονή και διατροφή. Μέχρι και πέρσι ο κάθε σύλλογος δεν μπορούσε να δηλώσει πάνω από οκτώ επιπλέον αθλητές κι αθλήτριες, κάτι που άλλαξε φέτος. Από δω και πέρα θα μπορούν οι σύλλογοι να έχουν όσους επιπλέον αθλητές κι αθλήτριες θέλουν στην αποστολή, χωρίς κάποιο περιορισμό, αλλάζοντας έτσι κατά πολύ τα δεδομένα.

Τι ισχύει φέτος για τις συμμετοχές:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

· Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ οι αθλητές-τριες των σωματείων που ανήκουν στις Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. του Αιγαίου πελάγους (Λέσβου, Δωδεκανήσου, Χίου – Σάμου και  Κυκλάδων).             

· Τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν και να συμμετέχουν:

Σε κάθε αγώνισμα των κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών, με τρεις (3) το ανώτερο αθλητές-τριες.

Σε κάθε αγώνισμα των κατηγοριών  Παίδων – Κορασίδων, ΠΠ-ΠΚ Α΄ και ΠΠ-ΠΚ Β΄, με  δύο (2) το ανώτερο αθλητές-τριες σε κάθε κατηγορία.

· Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας Α-Γ & Ε-Ν (γεν. το 2000 και μεγαλύτεροι-ες), έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να αγωνισθούν σε δύο (2) ατομικά αγωνίσματα και στη σκυταλοδρομία.

· Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας Π-Κ (2001 - 2002), έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να αγωνισθούν σε δύο (2) συνολικά αγωνίσματα.

· Οι αθλητές-τριες της κατηγορίας ΠΠ-ΠΚΑ΄ (2003 - 2004), έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να αγωνισθούν σε δύο (2) συνολικά αγωνίσματα, εκτός από δύο ατομικά αγωνίσματα δρόμων.

· Οι αθλητές - τριες της κατηγορίας ΠΠ - ΠΚΒ΄ (2005 - 2006), έχουν δικαίωμα να δηλωθούν και να αγωνισθούν σε ΕΝΑ (1) ΜΟΝΟ αγώνισμα (            Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία ανήκει το αγώνισμα).

Στα αγωνίσματα κονίστρας της κατηγορίας Παμπαίδων-Παγκορασίδων α’, εάν οι τελικές συμμετοχές είναι παραπάνω από 12, θα αποφασιστεί από την οργανωτική επιτροπή ο αριθμός των προσπαθειών που θ’ αγωνιστούν οι αθλητές-αθλήτριες.

·  Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού σε κανένα αγώνισμα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

► Ο αριθμός δήλωσης - συμμετοχής και φιλοξενίας αθλητών και συνοδών για κάθε σωματείο, εκτός  των τοπικών σωματείων της Κω (όπως ισχύει κάθε χρόνο), είναι ανάλογος με τη θέση του κάθε σωματείου στην πανελλήνια κατάταξη - αξιολόγηση της περασμένης αγωνιστικής χρονιάς 2017.

Ο υπολογισμός  του ακριβή αριθμού δήλωσης - συμμετοχής και φιλοξενίας κάθε σωματείου, γίνεται αφού λάβουμε υπ’ όψιν δύο σταθερούς όρους:

1)  Το σύνολο των σωματείων που αξιολογήθηκαν πανελλαδικά το 2017 και ήταν  328

2) Το συνολικό αριθμό αθλητών και συνοδών, που υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής κάλυψης της μετακίνησης και της φιλοξενίας τους και με την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθεί ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός.

Με αυτά τα δεδομένα το πρώτο σωματείο της πανελλήνιας κατάταξης 2017, εάν φυσικά συμμετείχε στους αγώνες, θα  είχε δικαίωμα συμμετοχής με 17 άτομα.

Έτσι π.χ. για τoν Α.Ο. ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΡΟΔΟΥ ισχύουν τα παρακάτω :

F = 328 - 108  Χ 17  =  11 άτομα

328

¨ Η μικρότερη αριθμητική συμμετοχή σωματείου, ανεξάρτητα από τη θέση του στην Πανελλήνια κατάταξη του 2017, είναι συνολικά τρία (3) άτομα.

¨ Μετά την κατάθεση των αρχικών δηλώσεων συμμετοχής, και ανάλογα με τον τελικό προϋπολογισμό, ο αριθμός των αθλητών – τριών που καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους μπορεί να αυξηθεί για κάθε σωματείο και συνολικά, έτσι ώστε η συμμετοχή στα αγωνίσματα να είναι ικανοποιητική.

¨ Δικαίωμα συμμετοχής θα έχει και κάθε νέο σωματείο που θα εγκριθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ., μέχρι και μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των αγώνων. Για τα νέα σωματεία ο αριθμός των αθλητών – τριών και συνοδών που θα καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησής τους θα καθορίζεται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής, με μικρότερο αριθμό τα τρία άτομα για κάθε ένα από αυτά τα σωματεία.

¨Στον αριθμό των ατόμων που δικαιούνται οικονομικής κάλυψης τα σωματεία, συμπεριλαμβάνονται και οι συνοδοί, σύμφωνα με τα παρακάτω:

¨Τα σωματεία από το Νο 1 της κατάταξης (Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009) μέχρι και το Νο 12  (Έφηβος Χίου) μπορούν να δηλώσουν το ανώτερο  μέχρι δύο (2) συνοδούς  π.χ.  ο ΑΟ Καλλιπάτειρα Ρόδου:   9 αθλητές – τριες + 2 συνοδοί = 11 άτομα ή 10 + 1 = 11 άτομα.

¨Τα σωματεία από το Νο 13  της κατάταξης και μετά, θα δηλώσουν  μόνο  ένα  (1) συνοδό   π.χ.

Παμμηλιακός Α.Σ.:   3 αθλητές – τριες + 1 συνοδός  = 4  άτομα

► Επίσης τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής και με ένα επιπλέον αριθμό αθλητών - τριών (χωρίς περιορισμό στο συνολικό αριθμό των επιπλέον αθλητών-αθλητριών), με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση ότι, το σωματείο θα αναλάβει όλα τα έξοδα αυτών των αθλητών - τριών  όπως  επίσης και τις διαδικασίες εξασφάλισης  της μετακίνησης, διαμονής και  διατροφής τους.

 Τα σωματεία θα πρέπει να δηλώσουν στην οργανωτική επιτροπή, τρεις  ημέρες πριν από τους αγώνες, το ξενοδοχείο διαμονής των επιπλέον αθλητών – τριών τους, έτσι ώστε να αποδεικνύεται ότι έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα διαμονής τους. 

 ► Οι οργανωτές σε κάθε περίπτωση, θα υπολογίζουν τα σωματεία (στα θέματα μετακίνησης και φιλοξενίας) σύμφωνα με την αριθμητική συμμετοχή, όπως αυτή προκύπτει από την πανελλήνια κατάταξη του 2017.