Χτύπησε χθες το... κουδούνι για τους εκπαιδευτικούς

Στα σχολεία τους επέστρεψαν από χθες το πρωί, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αρχίζοντας έτσι την προετοιμασία, ενόψει του νέου σχολικού έτους.

Σε μήνυμά του, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας κος Νίκος Ράπτης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες
Πρώτη επίσημη σήμερα του νέου σχολικού έτους και θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς στον καθένα και στην καθεμιά σας ψυχική και σωματική υγεία, προκειμένου να οδηγηθούμε με σκοπό, πάθος, υπομονή και επιμονή σε μια επιτυχημένη και συνάμα ευτυχισμένη σχολική χρονιά. Από το χέρι μας είναι μέσα από μια συλλογική δέσμευση να αρθρώσουμε, να πετύχουμε και να διατηρήσουμε ένα όραμα βελτίωσης για τις ζωές όλων μας, των παιδιών, των γονιών και τις δικές μας. Επιτρέψτε μου δημόσια να εκφράσω ιδιαίτερες ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, στις πιο σκληρά δοκιμαζόμενες/ους στην τυπική εκπαίδευση της χώρας μας, τις/τους νηπιαγωγούς μας. 

Προσωπικά, θα συνεχίσω και τούτη τη χρονιά να ενδιαφέρομαι έντονα τόσο για την εργασιακή ικανοποίηση όλων σας, όσο και για την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, βασιζόμενος στις αρχές της διαφάνειας, του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ισονομίας και της ανθρώπινης προσέγγισης. 

Συμπρωταγωνιστές με τους/τις χιλιάδες μαθητές/ριές μας μπορούμε να αλλάξουμε θετικά τις ζωές μας και να συνδιαμορφώσουμε τις αξίες και τις δεξιότητες των αυριανών πολιτών, την πολιτειακή παιδεία της χώρας μας. 
Δύναμη και πίστη πως μπορούμε να αλλάξουμε θετικά τα πράγματα!

Με εκτίμηση
Δρ. Νικόλαος ΡΑΠΤΗΣ
Διευθυντής ΠΕ Δωδεκανήσου».