Υπόθεση Φλώρου Energa: Αυτά αλλού...

Πέφτουν τώρα όλοι (ή σχεδόν όλοι) από τα σύννεφα, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Φλώρου της  Energa - Hellas Power για το πώς (λέει) τα κατάφερε να... ξεγελάσει το αδέκαστο σύστημα και να βγει, όσο βγήκε, από τις φυλακές.

Αναρωτιούνται, τραβούν τα... μαλλιά τους  και σχίζουν και τα πουκάμισά τους ορισμένοι και ορισμένες, για το πώς είναι δυνατόν, με τόσο ευκολία, το «παρακράτος» τούτο, γιατί περί αυτού πρόκειται, που επί πολλά χρόνια βρίσκει ή εφευρίσκει με ιδιαίτερη ευκολία τα παραθυράκια του νόμου, καταφέρνει να αθωώνει, να γλιτώνει, να αποφυλακίζει ή να «καθαρίζει» συμμορίες και συμμορίτες που σε άλλες, πολιτισμένες χώρες θα έκαναν να δουν το φως του ήλιου δεκαετίες ολόκληρες.

Το δέντρο (μεγαλούτσικο η αλήθεια) αποτελεί η περίπτωση η συγκεκριμένη. Γιατί γύρω από την περίπτωση Φλώρου, υπάρχει ένα... τροπικό δάσος τεράστιο. Το δάσος της ελληνικής θλιβερής πραγματικότητας. Όπου μέσα σε αυτό, οι έχοντες και κατέχοντες, μπορούν να κινούνται με ιδιαίτερη ευκολία, κάνοντας ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν και όπως θέλουν.

Φτάνει να έχουν πρόσβαση στις... κατάλληλες μεθόδους και στους... ειδικούς ανθρώπους. Οι μόνοι που την πατάνε, είναι οι απλοί πολίτες, που δεν έχουν... μπαρμπάδες στην Κορώνη.

Το απόστημα λοιπόν αυτό, αργά ή γρήγορα θα σπάσει. Μέχρι τότε, τουλάχιστον ας σταματήσουν να είναι προκλητικοί οι εμπλεκόμενοι, που σχεδόν θέλουν να πιστέψουμε ότι τα έγγραφα βγάζουν μόνα τους...  ποδαράκια και μπαίνουν ή βγαίνουν από τους φακέλους των δικογραφιών για να πάρουν τον... αέρα τους (όχι μόνο στην Αθήνα).

Αυτά αλλού. Ούτε τους πιστεύει ο κόσμος, ούτε και τους εμπιστεύεται. Τους πήρε χαμπάρι πια και ξέρει. Οι ίδιοι είναι που δεν ξέρουν τι τους... περιμένει, όταν ένα πρωί στην πόρτα τους θα βρεθεί ένας αδέκαστος εισαγγελέας...!